Ionel Bogdan: Parcurile industriale sunt șansa dezvoltării Maramureșului

Unul dintre proiectele discutate în cadrul ședinței Consiliului Județean Maramureș de azi, 27 ianuarie 2021, este înființarea Societății Comerciale Parcuri Industriale Maramureș SA. Hotărârea, aprobată cu vot unanim, prevede înființarea societății cu asociat unic Unitățile Administrativ Teritoriale ale Județului Maramureș.

Proiectul face parte din “Planul lui Bogdan”, fiind unul dintre obiectivele propuse și asumate de către președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, încă de la începutul mandatului.
“Consider că este un proiect oportun care va aduce multe beneficii pe plan local, cu atât mai mult cu cât până în acest moment în județul Maramureș nu au mai fost înființate astfel de parcuri industriale. Am început să lucrez la acest obiectiv încă din prima săptămână de mandat. Am purtat deja primele discuții cu potențiali investitori și am început discuțiile cu UAT-urile pentru identificarea unor terenuri, următorul pas fiind încheierea unor parteneriate cu aceste unități care dețin terenurile. Am identificat deja mai multe posibilități de amplasare a unor astfel de parcuri industriale, prima dintre ele fiind Baia Mare, apoi Recea, Dumbrăvița, Groși, Șomcuta, Fărcașa, Sighet și Lăpuș. Sunt de părere că fiecare regiune istorică din Maramureș are nevoie de un astfel de parc industrial.”, a precizat președintele Ionel Bogdan.

Consiliul Județean și SC Parcuri Industriale Maramureș SA vor face investiții în vederea realizării acestui proiect atât din fonduri proprii, cât și din fonduri nerambursabile. Tot în cadrul ședinței de azi a fost aprobat un buget în valoare de 5 milioane de lei ca aport la capitalul social al societății, sumă provenită din excedentul anual al bugetului județului Maramureș, rezultat la încheierea exercițiului bugetar pe anul 2020.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.