Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ALTHERA - Alternative Therapies in Maramureș and Ivano-Frankivsk

26 Martie 2021 53
Propus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Comun România - Ucraina ENI CBC 2014-2020, Obiectivul Tematic 8, Prioritatea 4.1 Sprijin pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate și accesul la sănătate, proiectul are ca obiectiv general îmbunătățirea serviciilor medicale și a celor alternative pentru copiii cu dizabilități din Maramureș și Ivano-Frankivsk, Ucraina.
Proiectul își propune îmbunătățirea serviciilor medicale și complementare ale terapiilor alternative pentru copiii cu dizabilități din Maramureș și Ivano-Frankivsk. Este un obiectiv foarte generos, care va avea beneficii pe termen lung pentru copiii cu dizabilități, familiile acestora și pentru întreaga comunitate a județului Maramureș și a orașului ucrainean Ivano-Frankivsk.

Acest obiectiv va fi atins printr-o infrastructură îmbunătățită pentru aceste tipuri de terapii alternative în Spitalul Clinic pentru Copii Ivano-Frankivsk, unde vor fi reabilitate cabinete medicale și o sală mare de sport pentru kinetoterapie și prin construirea unui Centru pentru Terapii Alternative în comuna Recea. Acest centru va fi unul dintre cele mai moderne și complexe centre de recuperare din România care va avea un parc senzorial complex și va combina terapiile tradiționale (psihoterapie și diagnostic, ergoterapie, ludoterapie, arterapie, kinetoterapie, muzicoterapie, logopedie, hidroterapie și masaj) cu terapiile care se vor efectua cu ajutorul animalelor în cadrul unei arene.

Din parteneriatul proiectului fac parte: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș și Comitetul executiv al Consiliului Municipal Ivano-Frankivsk din Ucraina, având un buget total în valoare de 3.349.588,15 euro.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.