Ionel Bogdan: Facem toate demersurile pentru ca depozitul de deşeuri de la Fărcaşa să fie finalizat şi operaţional în cel mai scurt timp

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a avut astăzi o deplasare la Fărcașa unde s-a întâlnit cu reprezentanții Primăriei Fărcașa pentru a discuta despre continuarea demersurilor în ceea ce privește implementarea și finalizarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), un proiect început de mai bine de 10 ani.
Continuarea proiectului presupune parcurgerea a 3 etape de bază și anume: consolidarea versantului, realizarea celulei numărul unu și ulterior a celorlaltor celule și, nu în ultimul rând, punerea în funcțiune a instalațiilor.

”Din primele zile ale mandatului la Consiliului Județean am lucrat pentru a duce la capăt cât mai curând acest proiect, început cu peste 10 ani în urmă și care a fost întârziat nepermis de mult de fosta administrație. Astfel, am stabilit ca pentru lucrările care au mai rămas de realizat, contractul să prevadă și execuție, și proiectare, ceea ce va oferi siguranța că firma câștigătoare va putea regla rapid orice aspect tehnic.

În paralel, am luat măsuri pentru creșterea colectării selective și reducerea cantității de deșeuri ce trebuie depozitată de la circa 80% la 40% . Avem în plan să ajungem la 15% cantitate de deșeuri de depozitat din totalul cantității colectate. E un plan ambițios, pe care am început deja să îl implementăm și am convingerea că împreună cu cetățenii din Maramureș, care se vor implica activ în colectarea selectivă, vom reuși să îl realizăm.”
, a precizat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Odată cu finalizarea acestui proiect, executivul Consiliului Județean Maramureș va accesa și alte programe de finanțare pentru investiții de eficientizare și dezvoltare a gestionării deșeurilor în Maramureș.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.