Integrarea – între teorie şi practică

„Integrarea – între teorie şi practică” este tematica seminarului internaţional care şi-a început lucrările azi, la Şomcuta Mare. Evenimentul, derulat pe perioada a trei zile, este organizat de Primărie Oraşului Şomcuta Mare, Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Maramureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” Şomcuta Mare şi Asociaţia Profesională Nonguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC. Felicitând organizatorii pentru ideea de a derula un simpozion pe o tematică atât de actuală şi de importantă, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a vorbit despre subiectul migraţiei, dar şi despre problemele pe care acesta le presupune.
La seminar s-au abordat probleme legate de prezentarea zonelor de conflict, despre modelul suedez de recepţie a solicitanţilor de azil, dar şi despre integrarea refugiaţilor pe piaţa muncii. De asemenea, s-a realizat o prezentare a Centrului Regional Maramureş, care funcţionează din 2006, despre aspectele legate de integrarea persoanelor care au obţinut protecţie internaţională în România.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.