Instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Maramureș își reiau activitatea cu publicul larg

Marți, 3 iunie 2020, cu începere de la ora 12.00, în sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanții instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean. Executivul administrației județene a fost reprezentat de vicepreședintele Ioan-Doru Dăncuș, iar subiectul principal al dezbaterii s-a axat pe reluarea activității acestor instituții cu publicul larg, cu respectarea normelor de distanțare socială.

În contextul prevederilor actuale ale normelor de relaxare a măsurilor de siguranță privind protecția populației împotriva contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan-Doru Dăncuș a discutat cu directorii instituțiilor de cultură, stabilind strategia de reluare a activităților culturale. La întâlnire a participat și șeful Serviciului Relații Publice, Laura Danci, dar și un consilier superior din compartimentul Promovarea Județului.
„După o perioadă de două luni, timp în care înstituțiile de cultură au fost nevoite să se distanțeze de publicul consumator de cultură din diverse domenii și să interacționeze cu aceștia doar în mediul online, a venit momentul să reluăm activitățile care permit partciparea, într-o oarecare măsură, a publicului larg. Oamenii trebuie să se poată bucura din nou de rodul muncii acestor instituții care, în tot acest timp, s-au adaptat restricțiilor existente. Apreciez activitățile susținute care s-au desfășurat în mediul virtual, precum și faptul că toți conducătorii instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean s-au pregăti temeinic pentru a-și relua activitatea cu motoarele turate la maxim, însă cu respectarea regulilor de protecție”, a fost mesajul de deschidere adresat de vicepreședintele Ioan-Doru Dăncuș celor opt reprezentanți ai instituțiilor de cultură.

Întâlnirea a continuat cu prezentarea raportului de activitate și al calendarului de acțiuni culturale care se vor putea organiza în condiții de pandemie. De asemenea, au fost stabilite o serie de măsuri specifice fiecărei instituții, în vederea respectării normelor de protecție împotriva răspândirii COVID-19. Discuțiile au vizat respectarea regulilor de distanțare în spațiile aparținând instituțiilor de cultură, care să permită organizarea evenimentelor în aer liber, precum și încheierea parteneriatelor interinstituționale. Pe tot parcursul ședinței, vicepreședintele Ioan-Doru Dăncuș i-a îndemnat pe directorii instituțiilor de cultură să coopereze interinstituțional în vederea asigurării resurselor de hrană culturală a publicului amator.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.