Gabriel Zetea: Consiliul Județean Maramureș este pregătit să intervină în caz de ninsoare pe drumurile județene

Potrivit informațiilor oferite de directorul Societății de Drumuri și Poduri Maramureș, Dorca Gheoghe Popan, societatea de întreținere a drumurilor județene este pregătită să intervină în cazul în care se înregistrează zăpadă în trafic.
”La baza de la Cavnic avem o mașină echipată pentru deszăpezire, precum și stoc de antiderapant. Deși aprovizionarea stocului de iarnă începe din 15 octombrie, iar contractul de deszăpezire se derulează între 15 noiembrie – 15 martie, avem suficient material pentru a interveni, acolo unde situația o impune. În ultimele două nopți a nins la Cavnic, stratul de zăpadă înregistrat în dimineața zilei de vineri fiind de aproximativ 10 cm pe carosabil. S-a intervenit, însă, la primele ore ale dimineții, iar până la amiază, drumul era la negru. Ni s-a mai reclamat o situație între Cavnic și Băiuț, pe Rotunda, acolo unde crengile copacilor s-au îndoit sub greutatea zăpezii, formând un fel de tunel. Am intervenit cu două echipe pentru a tăia ramurile, una dinspre Cavnic și una dinspre Băiuț”, a explicat directorul general al Societății de Drumuri și Poduri Maramureș.

Și primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț a arătat că, în dimineața zilei de vineri, 7 octombrie, stratul de zăpada măsura aproximativ 10 centimetri, însă celula de criză instituită la nivelul Consiliului Județean, care se află în strânsă legătură cu administrațiile locale, a funcționat eficient.

”Traficul în Cavnic se desfășoară normal. Este pentru prima dată când, la prima oră a dimineții, trei mașini se aflau în teren de la Societatea de Drumuri și Poduri. Consiliul Județean Maramureș a acționat operativ și prompt, nefiind înregistrată nicio problemă pe drum. Am înțeles că, în noaptea de joi spre vineri, un singur autoturism s-a împotmolit în Cavnic, însă motivul a fost acela că mașina nu era echipată de iarnă. Nu s-a înregistrat însă nici un incident și mă bucur să pot spune că există o colaborare foarte bună între administrația locală din Cavnic și administrația județeană”, a declarat primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț.

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș dă asigurări conducătorilor auto că, Societatea de Drumuri și Poduri, aflată în subordinea CJ, este pregătită să intervină pe drumurile din județ, ori de câte ori situația o va cere. ”Chiar dacă nu am intrat încă, oficial, în sezonul de iarnă, celula de criză instituită la nivelul CJ funcționează și se află în directă legătură cu reprezentanții administrațiilor locale. La primul semnal care anunță zăpadă, mașinile echipate și pregătite pentru a interveni se deplasează la locația respectivă. Rugăm participanții la trafic să își echipeze corespunzător mașinile pentru sezonul rece, asigurându-i că noi, la rândul nostru, ne vom face datoria de a oferi un drumuri curate și practicabile”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.