Gabriel Zetea: Comisiile de sport şi buget-finanţe din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş vor analiza solicitarea financiară a BCM Olimpic

30 Septembrie 2016 654
La şedinţa de joi, 29 septembrie 2016, a Consiliului Judeţean Maramureş, preşedintele clubului Baschet Club Municipal Baia Mare, Goerge Opriş, a lăsat pe masa fiecărui consilier judeţean o solicitare prin care cere ajutorul financiar al Consiliului Judeţean ca echipa să îşi poată desfăşura activitatea.
”Baschet Club Municipal Olimpic Baia Mare s-a înfiinţat în anul 2006, având ca scop promovarea baschetului în Municipiul Baia Mare, atât ca sport de masă, cât şi de performanţă. În momentul de faţă există un număr de aproximativ 300 de sportivi care activează la toate eşaloanele de vârstă, din care 16 cochetează cu loturile naţionale. În sezonul 2015 - 2016, după o pauză de 20 de ani, Baschet Club Municipal Olimpic a înscris o echipă în Campionatul Naţional al Ligii 1 Masculin (Liga 2 Seniori din România), reuşind, la finalul campionatului, să promoveze în Liga Naţională de Baschet Masculin. Echipa a transferat şi 3 jucători din colegiile americane, care vor aduce un plus de valoare lotului deja existent. Baschet Club Olimpic apreciază colaborarea existentă până în prezent cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş şi vine cu o nouă solicitare financiară, pentru a susţine activitatea sportivă a clubului”, a arătat în adresa sa, George Opriş, preşedintele Baschet Club Olimpic Baia Mare.

Solicitarea BCM Olimpic a fost luată în discuţie la punctul Diverse, după ce toate proiectele aflate pe borderoul de hotărâre al şedinţei de Consiliu Judeţean Maramureş au fost discutate şi votate. Gabriel Zetea, preşedintele CJ a declarat că Baschet Club Olimpic a intrat în prima ligă după ce bugetul pentru sport fusese deja împărţit pe categorii. ”Săptămâna viitoare vom convoca o şedinţă a comisiilor de sport şi buget-finanţe, la care va participa şi executivul Consiliului Judeţean Maramureş, dar şi conducerea BCM Baia Mare. În acest moment comisia de sport nu dispune de fonduri, acesta este motivul pentru care trebuie să discutăm şi cu comisia de buget-finanaţe. Este important şi pentru cei de la club, şi pentru noi să avem această discuţie cât mai curând, timpul fiind esenţial pentru ambele părţi. Iar reprezentanţii BCM trebuie să primească un răspuns, fie că îi finanţăm, fie că nu putem să facem asta. Trebuie însă să ţinem cont şi de faptul că este unul dintre puţinele cluburi de primă ligă pe care le mai avem şi trebuie să încercăm, cel puţin, să oferim un ajutor”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.