Gabriel Zetea: Consiliul Județean Maramureș este pregătit să asigure deszăpezirea pe rețeaua drumurilor județene

11 Ianuarie 2017 1659
În dimineața zilei de miercuri, 11 ianuarie 2017, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a convocat la sediul instituției comandamentul de iarnă pentru a pregăti intervențiile din zilele următoare în vederea deszăpezirii rețelei de drumuri județene. Prognozele meteo arată căderi masive de zăpadă, dar și alte fenomene meteo specifice sezonului de iarnă, începând cu ziua de joi, 12 ianuarie. O primă decizie a fost aceea de a propune marți, 10 ianuarie, în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, din calitatea de vicepreședinte al CJSU, suspendarea cursurile din învățământul preuniversitar până luni, 16 ianuarie 2017, datorită temperaturilor scăzute care se înregistrează în continuare, precum și a situației problematice în care se află municipiul Baia Mare în ceea ce privește deszăpezirea.
”Conducerea executivă a Consiliului Județean Maramureș a dezbătut, alături de administratorul drumurilor județene, SC Drumuri și Poduri SA, toate problemele care pot apărea în rețeaua de 800 de km de drum județean. Suntem pregătiți în acest moment să facem față cantităților de zăpadă care sunt preconizate să se înregistreze, în zilele următoare, în județul Maramureș. Avem în stand-by 53 de utilaje echipate pentru deszăpezire: autofreze, buldozere, autogredere, autolame cu răspânditor de material antiderapant, tractoare cu lamă, încărcătoare, remorchere și unimoguri cu răspânditor. La sediul societății de drumuri județene există suficiente stocuri de material antiderapant, sare și nisip, pentru ca intervențiile să se desfășoare în cele mai bune condiții pe timp de iarnă. În ceea ce privește comunicarea între toti cei implicați în procesul de deszăpezire, am primit asigurări că aceasta se va desfășura cu rapiditate, pentru a reuși să intervenim urgent în zonele cele mai afectate. Pentru operativitate, vom ține permanent legătura cu Politia Rutieră, pentru a corela traficul și a asigura fluxul utilajelor de deszăpezire”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Șeful administrației județene a venit cu noi precizări legate de cei responsabili să asigure deszăpezirea pe timp de iarnă, la nivelul județului. Acesta a reiterat faptul că, instituția Consiliului Județean Maramureș are în administrare rețeaua de drumuri județene exclusiv, în timp ce drumurile naționale, cum ar fi DN18 Baia Mare - Sighetu Marmației sau E58 Baia Mare – Seini, de exemplu, se află în administrarea CNADNR, respectiv a Ministerului Transporturilor. În ceea ce privește drumurile comunale, străzile sau bulevardele din orașe și municipii, acestea se află în administrarea primăriilor, iar aici doar autoritățile locale au posibilitatea legală de a interveni pentru deszăpezirea arterelor de circulație.

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș adresează o rugăminte tuturor participanților la traficul rutier de a-și echipa mașinile corespunzător sezonului de iarnă. Șeful administrației județene roagă șoferii să evite, pe cât posibil, zonele în care ninge abundent, pentru a acorda prioritate utilajelor de deszăpezire să acționeze pentru fluidizarea traficului și asigurarea condițiilor optime de deplasare pentru toți conducătorii auto.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.