Gabriel Zetea: "Cer public Instituției Prefectului închiderea zonelor non-alimentare și neesențiale ale centrelor comerciale din județul Maramureș"

19 Martie 2020 121
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea arată că susține demersul Organizației Patronale a Retairelilor din România care cer închiderea imediată a centrelor comerciale de tip mall din întreaga țară, cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor.

”În acest context cer public Prefectului Judetului Maramures, închiderea zonelor non-alimentare și neesențiale ale centrelor comerciale din județul Maramureș, concomitent cu demararea unor solicitări ferme către Guvernul României, pentru a obține compensații financiare și stimulente economice pentru agenții comerciali afectați direct către această măsură. E nevoie ca economia Maramureșului să supraviețuiască acestei crize, este nevoie de măsuri ferme și cer imperativ Guvernului României sa adopte de urgență o serie de masuri, pe lângă cele foarte puține adoptate miercuri”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.
Măsurile cerute de liderul județean sunt: suspendarea până la finalul anului a plății creditelor bancare și a dobânzilor aferente, pentru firme și populație; amânarea plății CAS și CASS pentru firmele din domeniile de activitate afectate și stabilirea prin criterii clare a acestor domenii; scutirea, amânarea, prorogarea sau reeșalonarea plății taxelor și impozitelor aferente perioadei fără activitate; plata urgentă a restanțelor la plata indemnizațiilor pentru concediile medicale, precum și a restanțelor la rambursările de TVA.

”Pentru asigurarea fluxului financiar și a cash flow-ului este necesară implementarea de către BNR a unei scheme de credite, cu dobândă fixă și subvenționată, de 1 miliard de euro. Astfel, BNR va acorda credite băncilor comerciale, cu 0% dobândă. Din aceste sume, băncile comerciale vor fi obligate să acorde IMM-urilor credite, cu o dobândă de maximum 3% pe an, în lei, pe o perioadă între 3 ani si 10 ani, pentru noi investiții și capital de lucru. Se impune demararea de urgență a demersurilor pentru atragerea fondurilor europene disponibile pentru combaterea efectelor economice cauzate de pandemie. Comisia Europeană a anunțat deja că va pune la dispoziție 37 de miliarde de euro. Guvernul Carantină are obligația sa lase deoparte atacurile politice și scuzele și să ia pentru români măsurile necesare IMEDIAT!”, a declarat Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.