Expertiza tehnică pentru asigurarea stabilității amplasamentului din cadrul proiectului SMID de la Fărcașa a fost finalizată

18 Februarie 2019 282
Un document extrem de important pentru județ a ajuns, zilele trecute, la Consiliul Județean Maramureș. Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a precizat că a fost finalizată expertiza tehnică vizând determinarea măsurilor necesare pentru asigurarea stabilității amplasamentului din cadrul proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor din județul Maramureș, satul Sârbi, comuna Fărcașa. ”Este o lucrare profesionistă și extrem de detailată care ne oferă, în sfârșit, posibilitatea demarării procedurilor de achiziție pentru lucrările de stabilizare a întregului amplasament. Contractul de finanțare pentru SMID a fost prelungit anul trecut până în 2020 dar dorim, alături de echipa de implementare a proiectului, să finalizăm în acest an, în bune condiții, acele lucrări care vor da posibilitatea operaționalizării parțiale a noului sistem de colectare a deșeurilor”, a precizat președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.
Claudia Breban, directorul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte a arătat că, expertiza tehnică vizează determinarea măsurilor necesare pentru asigurarea stabilităţii amplasamentului pe care se execută lucrările la obiectivul de investiţii Centru de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş. ”Suportul calculelor de stabilitate aferente acestei expertize au fost investigaţiile geologice, hidrogeologice şi geotehnice de teren, respectiv foraje geotehnice de adâncime cu carotaj continuu şi recuperaj, încercări de laborator a probelor prelevate, monitorizări inclinometrice ce au dat o imagine a mişcării maselor de pământ pe o perioadă ce a cuprins atât sezon umed cât şi uscat (condiţie obligatorie pentru validarea rezultatelor și motivul pentru care termenul de finalizare a fost extins ), dar și determinări piezometrice aferente fiecărui orizont permeabil cu evidenţierea dinamicii sezoniere şi anuale a apelor subterane. Expertiza propune soluţii pentru punerea în siguranţă a lucrărilor executate cât şi măsuri de stabilizare a întregului amplasament în vederea finalizării proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş”, a conchis directorul DDIP Maramureș, Claudia Breban.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.