Doru Alexandru Lazăr, vicepreședinte CJ Maramureș - întâlniri de lucru în Polonia cu mareșalii Voievodatului Podkarpackie, Wladyslaw Ortyl, și Voievodatului Lubelskie, Jaroslaw Stawiarski

01 Iulie 2021 51
Vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Doru Alexandru Lazăr, s-a întâlnit în cadrul Congresului Economic al Autorităților Locale și Forumul Regiunilor din cadru Inițiativei celor Trei Mări de la Lublin, Polonia, cu mareșalii Voievodatului Podkarpackie, Wladyslaw Ortyl și Voievodatului Lubelskie, Jaroslaw Stawiarski.

În cadrul întâlnirii cu Voievodatul Podkarpackie, înfrațit cu Județul Maramureș, cei doi oficiali au discutat despre planul comun de acțiuni propus în acest an pe baza acordului de cooperare dintre cele două regiuni, despre noile provocări generate de pandemia de Covid-19 și necesitatea impulsionării dezvoltării economice prin crearea de oportunități pentru mediul de afaceri.
Cei doi oficiali au vizitat și Parcul Tehnologic și Științific AEROPOLIS, pentru a vedea modul de dezvoltare a acestor tip de proiecte.

Pe de altă parte, în cadrul întâlnirii cu Mareșalul Voievodatului Lubelskie, Jaroslaw Stawiarski, s-au discutat temele de actualitate dezbătute la Congresul Economic al Autorităților Locale și Forumul Regiunilor din cadru Inițiativei celor Trei Mări, dar și modul în care viitoarea Rețea Economică va impulsiona schimburile comerciale din această parte a Europei.

“Declarația de la Lublin” semnată cu această ocazie reprezintă un prim pas major de coeziune a regiunilor pe axa de Nord-Sud a Europei.

Doru Alexandru Lazăr a mulțumit pentru invitația la Congresul Economic de la Lublin și l-a invitat pe Mareșalul Voievodatului Lubelskie, Jaroslaw Stawiarski, să viziteze Maramureșul pentru a descoperi această zonă minunată a României.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.