Discuţii preliminare pentru realizarea unui proiect comun româno-ucrainean

18 Septembrie 2014 1345
Şeful Centrului de Coordonare Operaţională din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Regiunii Ivano-Frankivsk, lt. col. Gavryşkiv Igor Vaselyovych, împreună cu şeful Serviciului de Relaţii Publice şi Mass-Media din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al regiunii, Prylyuk Olexander Iurevich, au fost oaspeţii preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu. Discuţiile au vizat posibilitatea realizării unui proiect comun, promovat prin Programul Operaţional România-Ucraina 2014-2020. Obiectivul proiectului este implementarea unui sistem informaţional pentru managementul situaţiilor de urgenţă în zona de graniţă, care să coordoneze intervenţiile asociate cu acestea.
Scopul acestui proiect ar fi coordonarea eficientă a intervenţiilor în situaţii de urgenţă pentru reducerea timpului necesar activităţilor, precum şi reducerea pierderilor de vieţi omeneşti şi bunuri materiale. Ca obiective specifice ale proiectului se pot aminti: construirea a două clădiri (câte una în fiecare regiune parteneră), în care să se desfăşoare activitatea de coordonare.

„Ideea proiectului aparţine Consiliului Judeţean Maramureş care, pornind de la nevoile reale de dezvoltare în domeniul situaţiilor de urgenţă în zona transfrontalieră, identificate de reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, a propus un parteneriat în scopul înfiinţării acestor centre de management şi control al situaţiilor de urgenţă. În cazul realizării acestui proiect, fiecare dintre cei doi parteneri are o cotă de co-finanţare de 5%.” – apreciază preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu.

„Ne bucurăm că România vrea să ne implice şi pe noi în acest proiect, mai ales că noi avem o relaţie foarte bună în domeniul implementării unor proiecte comune pe situaţii de urgenţă.” - afirmă Gavryşkiv Igor Vaselyovych.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.