Dino Tucci, Consulul Onorific al Republicii Italiene la Satu Mare în vizită de lucru la Consiliul Judeţean

În cursul zilei de miercuri, 15 martie 2017, Consulul Onorific al Republicii Italiene la Satu Mare, însoţit de dr. Simion Belea, şeful Biroului de Reprezentanţă a Patronatului italian ENAS SEI-UGL Baia Mare, a făcut o vizită preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea. În urmă cu câţiva ani, Ministerul Afacerilor Externe al Italiei a decis să reformeze şi să restructureze sistemul consular. Multe dintre Consulatele Generale ale Italiei au devenit onorifice, iar unii dintre corespondenţii consulari au fost numiţi prin decret consuli onorifici. În acest sens, s-a trecut la o reorganziare teritorială a activităţii consulare pe regiuni şi judeţe, în funcţie de numărul italienilor rezidenţi. Astfel, pentru zona noastră s-a înfiinţat un Consulat Onorific la Satu Mare, prin numirea lui Dino Tucci în funcţia de Consul Onorific, cu competenţe în judeţele Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Printre atribuţiile sale se află şi ajutorarea românilor care au muncit sau muncesc în Italia şi se confruntă cu diverse probleme în domeniul pensiilor, a actelor de stare civilă sau alte documente. O altă atribuţie a Consulului Onorific este aceea de a oferi informaţii legislative, juridice şi comerciale oamenilor de afaceri italieni care îşi desfăşoară activitatea în cele trei judeţe amintite mai sus, precum şi eventualilor investitori care vor să-şi deschidă afaceri în unul din cele trei judeţe ale ţării. Atribuţiile Biroului de Reprezentanţă a Patronatului italian ENAS SEI-UGL Baia Mare sunt acelea de a oferi informaţii, consiliere şi asistenţă gratuită în domeniul securităţii sociale, atât pentru cetăţenii italieni rezidenţi în România, cât şi pentru românii care au lucrat în Italia.
În cadrul întâlnirii care a avut loc în biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, Consului Onorific Dino Tucci a reiterat ideea de a colabora pe partea de servicii şi asistenţă în ceea ce priveşte comunitatea italiană din Maramureş, dar şi varianta de a promova judeţul prin aducerea unor investitori în zonă. Şeful administraţiei judeţene a vorbit despre Zilele Maramureşului, eveniment care va avea loc în luna mai şi, timp de o săptămână, sub egida ”Haida hai la Maramu’ se va încerca punerea în valoarea a cât mai multe zone din judeţ. ”Încercăm să creăm foarte multe evenimente la care să participe cât mai mulţi oameni interesaţi în domeniul turismului, dar şi investitori. Dorim să aducem turoperatori din diverse ţări, care să vadă ce putem oferi ca judeţ în ceea ce priveşte turismul”, a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Consulul Onorific Dino Tucci a subliniat faptul că, la biroul lui lui situat în Satu Mare, pe strada Decebal Nr. 5, îi aşteaptă pe toţi maramureşenii care întâmpină probleme în Italia şi care nu au găsit încă o rezolvare, ştiind că mulţi locuitori ai judeţului muncesc în acest stat. În cursul săptămânii viitoare, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, însoţit de vicepreşedintele Ioan Doru Dăncuş va avea o nouă discuţie cu dr. Simion Belea, şeful Biroului de Reprezentanţă a Patronatului italian ENAS SEI-UGL Baia Mare, pentru a vedea noi oportunităţi de atragere a turiştilor italieni în judeţul nostru.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Maramureş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.