Consiliul Județean Maramureș, partener în realizarea proiectului de interes județean "Drumul Maramureșului"

03 Septembrie 2020 199
În ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna august, la propunerea președintelui Gabriel Zetea, aleșii județeni au aprobat participarea județului Maramureş la realizarea proiectului „Drumul Maramureșului”, în parteneriat cu Asociaţia „Origini Maramureș”. Această inițiativă de creștere a atractivității turistice a Maramureșului va beneficia de o finanțare de 300 mii lei din partea Consiliului Județean Maramureș.

Proiectul îmbină două obiective de valorificare a potenţialului turistic şi cultural al județului Maramureş, contribuind, implicit, și la dezvoltarea economică a comunităţilor pe care „DRUMUL MARAMUREŞULUI” le va străbate. Acesta presupune, în primul rând, amenajarea, în întreg judeţul, a unui traseu cu o lungime totală de peste 600 de kilometri, destinat turiştilor doritori să parcurgă la pas, călare sau cu bicicleta, cele patru provincii istorice maramureşene: Ţara Codrului, Ţara Chioarului, Ţara Lăpuşului şi Ţara Maramureşului. Traseul propus pornește de pe Câmpia Tineretului din municipiul Baia Mare, străbate Munţii Igniş şi Gutâi până în Săpânţa şi Sighetu Marmației, ajunge la Borşa pe Valea Vişeului şi trece prin Munţii Maramureşului, întorcându-se pe Valea Izei şi Cosău, prin Munţii Lăpușului și pe lângă Munții Țibleșului, ajungând înapoi în Fisculaș, cu ocol prin Țara Lăpuşului, de unde se bifurcă două trasee, unul care străbate Ţara Codrului şi ajunge până în Seini, iar alt tronson care se întoarce în Baia Mare prin Ţara Chioarului.
Totodată, prin acest proiect se dorește promovarea Maramureşului ca destinație turistică și prin realizarea unei campanii de promovare şi branding pentru zboruri interne şi externe, de pe și înspre „Aeroportul Internațional Maramureş”. Această campanie, derulată preponderent în București, dar și în Maramureș va presupune, pentru o perioadă de 60 de zile, realizarea următoarelor acțiuni: afișare bannere digitale, panouri stradale, casete luminoase, branduire mijloace de transport în comun şi stații transport local, promovare online și în presa scrisă, concept și difuzare spot audio-video pentru promovarea Maramureşului ca destinaţie turistică, pentru deplasările pe calea aerului.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea s-a declarat încrezător de rezultatele acestui proiect care, prin sporirea atractivității turistice a județului, va constitui un ajutor acordat tuturor operatorilor din turismul maramureșean. „Marcarea a 600 de kilometri de trasee turistice precum și realizarea unei campanii de promovare a Maramureșului, în mijlocul Bucureștiului constituie un proiect ambițios. Am încredere că rezultalele acestui proiect, cu un puternic specific românesc, vor spori atractivitatea turistică a județului nostru”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.