Consiliul Județean Maramureș finanțează cu 2 milioane de lei echipa de rugby CSM Știința Baia Mare

23 Iulie 2020 57
În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Maramureș, care a avut loc miercuri, 15 iulie, aleșii județeni au aprobat susținerea activității echipei de rugby CSM Știința Baia Mare prin alocarea sumei de 2 milioane de lei. La ora actuală, sportul românesc se află în colaps, fondurile alocate de ministere fiind extrem de reduse, astfel că singura salvare a structurilor sportive de prim eșalon o constituie autoritățile locale.

Fără sprijinul Consiliului Județean Maramureș, echipa de rugby CSM Știința Baia Mare, campioană de șase ori la rând, risca să nu mai poată participa în competiții, primele dintre acestea fiind programate pentru luna august. Deși concurează cu echipe care dispun de bugete foarte mari, echipa de rugby din Baia Mare a obținut mereu rezultate foarte bune.
Preșdintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a arătat că toate echipele de prim eșalon din județul Maramureș se confruntă cu dificultăți financiare nemaiîntâlnite. Acesta a precizat că dacă în acest an, Consiliul Județean Maramureș, alături de Primăria Municipiului Baia Mare nu vor reuși să identifice resursele financiare pentru a susține la un nivel mai ridicat programele structurilor de prim eșalon, există riscul ca acestea să nu își mai poată relua activitatea competițională.

„Este absolut necesară o creștere a finanțării structurilor sportive de prim eșalon, atât din partea administrației județene, cât și din partea municipalității, care are în subordine două dintre cele mai importante cluburi. Consiliul Județean Maramureș a alocat tradițional bani pentru echipa de rugby și cea de volei, însă în acest moment, singura echipă de prim eșalon care și-a reluat efectiv activitatea este echipa de rugby. Am propus ca, în perioada următoare, când și celelalte echipe își vor relua activitatea competițională, să creștem sumele pentru capitolul alocat finanțării structurilor de prim eșalon, pentru a le ajuta să treacă peste acest an greu. Având în vedere faptul că ministerele care finanțează echipele de prim eșalon și-au redus foarte mult resursele previzionate pentru acestea, deficitul poate fi compensat doar prin bani alocați de către autoritățile locale. Nu cred că ne putem permite să pierdem structuri sportive cu mare tradiție, care au dus sportul la un alt nivel în județul Maramureș”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.