Consiliul Județean Maramureș finanțează cu 558 mii de lei Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș

24 Iulie 2020 30
Printre finanțările aprobate de aleșii județeni în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Maramureș din luna iulie se numără și cele alocate capitolului de siguranță a cetățeanului.

Astfel, 558 mii de lei vor merge către Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș. Din această sumă, 340 mii de lei vor fi utilizați pentru dotarea serviciului cu două autoutilitare, care vor face posibilă intervenția salvamontiștilor maramureșeni în zonele montane greu accesibile. Totodată, 150 mii de lei se vor aloca pentru continuarea reparațiilor la baza de salvare de la Mogoșa, un punct important de întâlnire a salvatorilor montani. Prin restul sumei de 68 mii de lei va fi finanțată elaborarea unor studii necesare pentru construcția Bazei Salvamont Cavnic.
Șeful administrației județene a arătat că susține continuarea investițiilor în dotarea Serviciului Public Salvamont Maramureș care, deși a fost recent înființat sub această formă, și-a dovedit deja utilitatea prin numeroasele acțiuni și misiuni de salvare. „Serviciul Public Județean Salvamont Maramureș a fost înființat anul trecut și deja a dovedit, în repetate rânduri, rezultate foarte bune. Înființarea Salvamont Maramureș a fost extrem de bine primită în județul Maramureș, iar multele intervenții încheiate cu succes de către salvatorii montani ne arată necesitatea continuării investițiilor în dotarea acestui serviciu”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.