Consiliul Județean Maramureș a organizat spectacole în Cipru de Ziua Internațională a Portului Tradițional Românesc

În perioada 13-15 mai, Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu Ambasada României în Cipru și cu Ansamblul Folcloric Național “Transilvania” au organizat o serie de concerte și expoziții dedicate Zilei Naționale a Portului Tradițional Românesc.

Evenimentele au debutat cu Vernisajul Expoziției de Costume din “Lada de zestre a Maramureșului”, urmată de concertul Ansamblului Folcloric Național “Transilvania”, ambele desfășurate în Nicosia. Ulterior, în 14 și 15 mai au avut loc concertele Ansamblului în Larnaca și Paphos.
Aceste evenimente au fost organizate cu scopul de a promova Maramureșul peste hotare, cu toate elementele sale autentice: tradițiile și datinile, portul popular, folclorul, care dau unicitate și frumusețe județului. Totodată, evenimentele cu specific tradițional sunt dedicate pentru diaspora românească.

”Pentru noi, maramuresenii, portul popular face parte din ființa noastră, fiecare cămeșă poartă cu ea o poveste și e transmisă din generație în generație. E semn de prețuire a ceea ce ne-au lăsat moștenire bunii și străbunii noștri.

Tradițiile, cu tot ce reprezintă ele, de la portul popular, la obiceiuri de sărbătoare și folclor, sunt zestrea cea mai de preț a Maramureșului, alături de oamenii minunați ai locului și de peisajele noastre de poveste.

E greu de descris în cuvinte unicitatea Maramureșului, așa că mai bine vă invit să vedeți expoziția, să vă minunați de frumusețea costumelor noastre și apoi sunt convins că veți dori să-i vedeți pe maramureșeni la ei acasă.”
, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene, celor prezenți la vernisajul Expoziției de Costume din ”Lada de zestre a Maramureșului”.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.