Baia Mare va avea un spital modular, la inițiativa președintelui Ionel Bogdan

23 Decembrie 2020 38
Azi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș, președintele Ionel Bogdan a adus în atenția consilierilor județeni un proiect privind întocmirea studiului de fezabilitate legat de construirea unui spital modular. Unitatea spitalicească va fi amplasată în curtea Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. În primă fază, spitalul va avea rolul de a prelua pacienții diagnosticați cu SARS CoV-2, însă, în timp, va fi transformat în suport pentru Unitatea Primire Urgențe.
”Sănătatea este importantă pentru noi toți. Încă de la preluarea mandatului de președinte mi-am asumat faptul că voi face toate demersurile necesare astfel încât maramureșenii să beneficieze de cele mai bune tratamente și investigații medicale prin dotarea cu aparatură medicală a unităților spitalicești din județ, însă și de reducere a timpilor de așteptare a pacienților care au nevoie de un consult medical. Vom face toți pașii necesari pentru a atrage fonduri europene și a construi acest spital modular. Trebuie să ne gândim la o strategie pe termen lung. Cu siguranță numărul infecțiilor cu coronavirus va scădea în timp, însă unitatea spitalicească pe care o vom construi va fi binevenită pentru degrevarea activității Unității Primire Urgențe a Spitalului Județean din Baia Mare”, a punctat Ionel Bogdan.

Consilierii județeni maramureșeni au aprobat alocarea a 125 mii lei, suma fiind necesară pentru proiectarea și elaborarea documentațiilor tehnico-economice în vederea realizării spitalului modular. Realizarea și echiparea spitalului modular se va face cu finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020.

Totodată, din bugetul de rezervă aflat la dispoziția președintelui Consiliului Județean Maramureș s-a alocat suma de 40.000 lei pentru Primăria Asuaju de Sus, bani care vor fi folosiți pentru situații de extremă dificultate privind plata asistenților persoanelor cu dizabilități, și 30.000 lei pentru Primăria Comunei Călinești.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.