Autospecială performantă prezentată azi la ISU

O autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, prin proiectul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – etapa a III-a”, finanţat prin Programul Operaţional regional 2007-2013. Aceasta a fost prezentată azi, 21 iulie 2015, de față cu partenerii din proiect, cu preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu şi cu presa. De aceste echipamente au beneficiat şase Inspectorate pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea Nord-Vest: Bihor, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Valoare totală a autospecialelor este de 9.243.000 lei fără TVA.
Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat în 27 martie 2014, la sediul ADR Nord-Vest, obiectivul general al proiectului fiind îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice de urgenţă la nivelul regiunii prin creşterea capacităţii de răspuns adecvat situaţiilor de urgenţă şi prin sporirea gradului de siguranţă şi sănătate a cetăţenilor.

Directorul proiectului, col. Gheorghe Strâmb a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că fără sprijinul partenerului – Consiliul Judeţean Maramureş – această investiţie n-ar fi fost posibilă. „Această autospecială este de ultimă generaţie. Scara are 32 de metri, respectiv acoperă înălţimea unui bloc cu zece etaje. Prin utilizarea ei, se va reduce timpul de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat, şi se vor reduce şi limita efectele negative ale situaţiilor de urgenţă.” – susţine Gheorghe Strâmb.

Beneficiarii acestei maşini vor fi cetăţenii din Maramureş, datorită reducerii timpului mediu de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie la locul accidentelor sau dezastrelor.

Autospeciala va fi pusă în funcţiune în câteva săptămâni, după finalizarea perioadei de instruire a personalului care urmează să lucreze pe ea.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.