Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş felicitat de Ambasadorul României în Lituania şi Letonia

17 Iulie 2015 1060
Ambasadorul României în Lituania şi Letonia, Dan Bălănescu a trimis preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu o scrisoare de felicitare pentru prestaţia de excepţie a Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania, care a susţinut un spectacol organizat de Ambasada României la Vilnius. Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania a participat la Festivalul Internaţional de Folclor „Floarea Soarelui” din Siauliai, unde a obţinut trei premii, fapt mediatizat în presa lituaniană. Potrivit scrisorii oficialului român, spectacolul susţinut în 9 iulie 2015, „a încântat un public foarte divers – comunitatea românească din Lituania, dar şi reprezentanţi ai altor etnii care trăiesc aici, oficiali guvernamentali lituanieni, membri ai Parlamentului, reprezentanţi ai corpului diplomatic şi mulţi alţii.
Dansurile din Ţara Chioarului, Oaşului, Lăpuşului şi din Câmpia Transilvaniei, doinele, cântecele şi dansurile populare au fermecat audienţa şi, în special, pe românii care trăiesc departe de casă.”

Oficialul român şi-a exprimat dorinţa ca, anul viitor, Ansamblul Transilvania să participe la Zilele Maramureşului, organizate la Panavezys în Lituania. De asemenea, ambasadorul Dan Bălănescu a propus organizarea unei vizite în luna noiembrie a reprezentanţilor autorităţilor şi a mediului de afaceri din Panavezys în Maramureş, în vedere dezvoltării şi consolidării unor relaţii bilaterale şi pe acest segment.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.