Bugetul I.S.U. Maramureș suplimentat cu 100.000 lei pentru achiziționarea de materiale de protecție

19 Mai 2020 32
Proiectul privind rectificarea bugetară a fost aprobat în ședința extraordinară a Consiliului Județean Maramureș, aleșii județeni votând pentru majorarea cheltuielilor din bugetul județului, prin suplimentarea prevederilor bugetare pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș, cu suma de 100.000 lei.

Potrivit hotărârilor adoptate în ultimele două luni de zile de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, fondurile la dispoziția Consiliului Județean Maramureș pot să fie utilizate pentru dotarea cu materiale de protecție a instituțiilor din domeniul intervențiilor de urgență. În acest sens, au existat cereri din partea a trei instituții, și anume: Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș și Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş.
Din suma de 100.000 lei alocată Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al Județului Maramureș, vor fi puse la dispoziția acestor instituții materialele de protecție necesare: măști, mănuși, combinezoane și orice alt material necesar în perioada următoare, pentru ca personalul care deservește situațiile de urgență să își poată continua activitatea.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că instituția pe care o conduce va face toate demersurile necesare pentru a asigura protecția personalului care a asigură ordinea și siguranța publică și, totodată, a ținut să mulțumească Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru modul profesionist în care a răspuns, până la momentul de față, amenințării generate de răspândirea virusului SARS-CoV-2.

„Pentru ca rezultatele bune pe care le-am avut în această perioadă, în ceea ce privește încetinirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, să continue în județul Maramureș, este necesar să asigurăm protecția personalului care deservește situațiile de urgență. Investițiile care s-au făcut în această perioadă de către instituțuia Consiliului Județean Maramureș au fost vitale pentru ca acești oameni să poată să lupte efectiv cu pandemia. Pe această cale vreau să mulțumesc, încă o dată, membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru colaborarea excelentă și modul în care au muncit, rezultate obținute fiind evidențiate prin faptul că județul Maramureș a reușit să se delimiteze față de alte județe, care s-au transformat în focare de infecție cu noul coronavirus”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.