Au început lucrările de închidere la depozitul de deşeuri neconforme de la Satu Nou de Jos

Lucrările de închidere a depozitului de deşeuri neconforme de la Satu Nou de Jos – Baia Mare au fost reluate ieri 21 ianuarie, după ce instanţa a admis cererea formulată de Consiliul Judeţean Maramureş privind dreptul de a continua lucrările. În fapt, este vorba de Hotărârea nr.11/14.01.2016 a Tribunalului Judeţean Bistrita-Năsăud care admite cererea de Ordonanţă Preşedinţială şi prin care se ordonă S.C. Drusal SA, în calitate de operator, să permită efectuarea lucrărilor de construire pentru închiderea in situ a depozitului neconform de deşeuri urbane Satu Nou de Jos – Baia Mare, conform Autorizaţiei de Construire nr.38/14.07.2015.
Lucrările de închidere a depozitului, sunt parte a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş” şi trebuiau să demareze în iulie 2015. În repetate rânduri executantul „Asocierea Bilfinger Baugesellschaft m.b.H, ca lider de asociere, împreună cu Întreprinderea Montaj Instalaţii S.A. Baia Mare şi Institutul de Studii şi Proiectări Energetice S.A.” a fost împiedecat de operatorul S.C. Drusal S.A. să înceapă lucrările, astfel încât Consiliul Judeţean Maramureş a fost nevoit să apeleze la decizia instanţei.

În consecinţă, s-a solicitat Antreprenorului să treacă la continuarea executării lucrărilor aferente contractului, conform obligaţiilor asumate.

Imediat după această comunicare s-a cerut Antreprenorului mobilizarea în vederea începerii lucrărilor, astfel încât la această oră, pe depozitul de deşeuri neconforme de la Satu Nou de Jos lucrările aferente închiderii sunt în desfăşurare.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.