Republica Belarus interesată să investească în Maramureş

27 Ianuarie 2016 869
În septembrie 2015, ambasadorul României în Belarus, Viorel Moşanu, a efectuat o vizită în Maramureş, prilej cu care a discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş Zamfir Ciceu despre posibilitatea stabilirii unor acorduri economice bilaterale. În discuţiile pe care le-a avut cu oficiali ai regiunii Grodno – Belarus – ambasadorul a adus pe tapet posibilitatea realizării unor parteneriate economice cu Maramureşul.
Într-o scrisoare pe care a trimis-o la finele săptămânii trecute preşedintelui Zamfir Ciceu, diplomatul român precizează: „Guvernatorul Vladimir Kravţov a manifestat interes pentru dezvoltarea cooperării bilaterale cu partenerii români şi a fost de acord cu ideea facilitării respectivelor contacte de către Ambasada României la Minsk. A sprijinit ideea organizării unei vizite bilaterale la nivelul conducerii celor două judeţe/regiuni, cu o eventuală componentă economică, prin care să se permită evaluare concretă a posibilităţilor de cooperare.”

Schimburile dintre România şi Belarus sunt încă modeste, principalele produse exportate de Belarus spre ţara noastră fiind tutunul şi îngrăşămintele chimice. Potrivit informaţiilor trimise de diplomatul român, regiunea este specializată pe dezvoltarea industriei prelucrătoare a lemnului, având şi o agricultură bine dezvoltată, în special în ceea ce priveşte producţia de cereale, sfeclă de zahăr, lapte şi carne.

În perioada 11-13 mai 2016, la Minsk se va desfăşura cea de doua Sesiune a Comisiei Mixte Interguvernamentale româno-belarusă de cooperare comercial-economică, manifestare care oferă oportunitatea oficialilor şi cercurilor de afaceri din cele din cele două ţări de a stabili contacte şi parteneriate.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.