Aproape 15 milioane de lei a alocat MDRAP pentru proiectele depuse pe PNDL 2, în Coroieni

O sumă impresionantă a fost alocată comunei Coroieni de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene pentru proiectele depuse pe Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua. Primarul Gavril Ropan a a declarat că l-a rugat pe președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, să fie prezent în ședința Consiliului Local, la semnarea contractelor de finanțare, având în vedere relația foarte bună pe care au avut-o în ultimii ani. Cea mai mare sumă, respectiv 12.750.000 de lei a fost acordată pentru realizarea obiectivului de investiții ”Alimentare cu apă și rețea de canalizare cu stație de epurare în localitatea Vălenii Lăpușului”, valoarea totală a investiției fiind de 13.402.921,51 lei. O altă realizare frumoasă va fi construirea unui centru medical în comuna Coroieni, investiție pentru realizarea căreia au fost alocați 1.164.000 de lei, cu o valoare totală estimată la 1.378.427 lei. O a treia finanțare în sumă de 970.900 de lei a fost aprobată în vederea extinderii și reabilitării Școlii primare Ponorâta, unde valoarea totală a investiției se ridică la suma de 1.076.437 de lei.
Gavril Ropan: În 14 ani ca primar, în ședințele de Consiliu Local am făcut doar administrație

Edilul din Coroieni, Gavril Ropan a declarat că aceste finanțări obținute pe Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua sunt extrem de importante și vin în sprijinul locuitorilor. ”PNDL este un program foarte important pentru comunitățile noastre, iar în Coroieni am obținut finanțări și pe PNDL1, lucrările fiind deja executate. Astfel, am beneficiat de 5,6 milioane de lei pentru alimentare cu apă în satele Coroieni, Drăghia și Baba, suma acordată fiind de 5,6 milioane de lei. O altă alocare importantă primită de la MDRAP, pe PNDL1, a fost pentru reabilitarea DC 55, între Coroieni și Vima Mică, finanțarea fiind de 6,1 milioane de lei, iar lucrarea am finalizat-o încă din anul 2016. Alte proiecte finalizate au fost reabilitarea căminului de bătrâni din Coroieni, a căminelor culturale din Drăghia și Baba, dar și asfaltarea a doi km de drum în Coroieni, spre Mănăstirea Sf. Ilie, cu o finanțare de 2,5 milioane de euro de la AFIR. Tot pe AFIR am depus un proiect în sumă de 1 milion de euro, pe Măsura 7.2, pentru asfaltarea drumurilor din comună, iar documentația a fost declarată eligibilă. În ceea ce privește PNDL2 avem încă câteva proiecte în așteptare, cel mai important fiind cel care privește canalizarea în Coroieni, Drăghia și Baba. La semnarea contractelor pe PNDL2 am dorit foarte mult să fie prezent și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea, pentru a putea să îi mulțumim pentru sprijin și implicare, dar și pentru colaborarea exemplară pe care am avut-o în toți acești ani. De 14 ani de când sunt primar, în ședințele de Consiliu Local am făcut doar administrație și același lucru este valabil pentru toți colegii mei”, a declarat primarul din Coroieni, Gavril Ropan.

Gabriel Zetea: Executivul Primăriei Coroieni și consilierii locali – un exemplu despre cum trebuie să funcționeze administrația

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a fost prezent pentru semnarea contractelor de finanțare în Coroieni și în anii trecuți și de fiecare dată a remarcat atmosfera corectă de muncă și interesul arătat cetățenilor. ”Mereu rămân surprins, la modul plăcut, de felul în care executivul Primăriei Coroieni și aleșii locali au înțeles să trateze toate problemele comunității. Mă bucur că și aici, în Coroieni, haina politică este dezbrăcată înaintea ședințelor de Consiliu Local, iar culoarea partidului nu mai contează. Și acesta este, cred, secretul realizărilor pe care comuna Coroieni le are de fiecare dată: colaborarea foarte bună între executivul Primăriei și consilierii locali. Îl felicit pe primarul Gavril Ropan pentru tot ce a făcut în Coroieni, în acești 14 ani ca primar, îi mulțumesc pentru relația extraordinară pe care am avut-o în ultimii șase ani la nivel instituțional și îl asigur de întregul meu sprijin și în continuare. Pentru că interesul nostru este comun, iar acest lucru se referă doar la binele cetățenilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.