Alarmant! Cantităţi mari de PET-uri în râurile Lăpuș și Someș

10 Februarie 2021 39
Conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureș a desfășurat azi o acțiune amplă de igienizare, mai exact de colectare a plutitorilor, la confluența râurilor Lăpuș şi Someș. Ing. Andrei Enache, directorul SGA Maramureș, a solicitat sprijin din partea Prefecturii, dar și a conducerii Consiliului Județean Maramureș. La această acțiune a fost prezent și vicepreședintele administrației județene, Radu Trufan.

"Consider că trebuie să respectăm măsurile de etică civică pentru protejarea mediului înconjurător. Din nefericire, lipsa educației pe acest segment face să ne confruntăm cu astfel de probleme grave", a punctat Trufan.
În aceste zile autoritățile din Ungaria au reacționat față de cantitățile de deșeuri acumulate și transportate pe cursurile de apă din România care ajung în țara vecină.

Fenomenele hidro-meteorologice din ultimele zile a făcut ca și în Maramureș, în zona amintită, PET-urile să se adune în număr mare pe cele două râuri.

"În urma discuțiilor avute cu ing. Andrei Enache am hotărât să întocmim un plan rapid de acțiune. În prima etapă vom organiza întâlniri cu primarii din zonă pentru a reuși ca prin ei să facem o informare a populației cu privire la pericolul care se creează din cauza PET-urilor care ajung în apele râurilor. De asemenea, vom încheia un protocol de colaborare cu instituțiile avizate astfel încât să avem posibilitatea să desfășurăm periodic astfel de acțiuni de igienizare", a mai subliniat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.