Acţiune de combatere a bullying-ului în licee din Maramureş

Cătălin Moroșanu a fost astăzi prezent la Colegiul Tehnic “George Barițiu” Baia Mare și la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie, unde a discutat cu elevii despre efectele negative ale bullying-ului.

Fenomenul de bullying este foarte răspândit în zilele noastre, cu precădere în școli. De aceea, astfel de acțiuni de stopare a acestui fenomen de intimidare, hărțuire sau chiar agresiune au o importanță majoră pentru dezvoltarea normală a elevilor.
Cătălin Moroșanu le-a vorbit elevilor despre importanța pe care o are sportul în stoparea fenomenului de bullying: “Sportul este foarte important. În momentul în care un copil începe să facă sport știe ce înseamnă muncă fizică, responsabilitate, autoritate. O națiune sănătoasă face sport și nu neapărat sport de performanță, sport de masă, pentru psihicul tău.

Eu sunt o victimă a bullying-ului, eram inhibat și timid, îmi era rușine să răspund și la ore. Însă nu este bine să răspundem prin răutate sau prin agresiune la aceste acțiuni.

Făcând sport, am reușit să depășesc acest moment, deoarece sportul ne disciplinează.”

Acțiunea de combatere a bullying-ului în școli face parte din proiectul Galei Dynamite Fighting Show, care va avea loc în Baia Mare pe 22 septembrie.

Evenimentul “Dynamite Fighting Show” este organizat de Federația Sporturilor de Contact în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș și Pro TV.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.