A fost semnat contractul pentru realizarea Studiului de fezabilitate al Drumului Expres Baia Mare - Satu Mare

Astăzi, executivul Consiliului Județean Maramureș și cel al Consiliului Județean Satu Mare au semnat contractul de prestări servicii Completare/revizuire Studiu de fezabilitate pentru Drum Expres Petea – Satu Mare – Baia Mare, sector Satu Mare – Baia Mare, contractul fiind atribuit Asocierii SC Drum Pod Invest SRL – SC Search Corporation SRL, prin lider de asociere SC Drum Pod Invest S.R.L.
Valoarea contractului de prestări servicii este de 5.034.054,48 lei fără T.V.A., iar durata de execuție a contractului de prestări servicii este de 24 luni, din care elaborarea Studiului de fezabilitate – 6 luni, adaptarea documentației la cerințele finanțatorului 12 luni și consultarea beneficiarului la atribuirea contractului pentru Proiectare și Execuție Lucrări – 6 luni. Odată ce studiul de fezabilitate va fi finalizat, procedura de proiectare cu execuție a proiectului va fi demarată, iar termenul estimat de finalizare a acestui obiectiv de investiții este august 2026.

Finanțarea elaborării studiului de fezabilitate se va asigura din bugetele locale ale autorităților publice partenere, U.A.T. Județul Maramureș și U.A.T. Județul Satu Mare.

Pentru realizarea acestui obiectiv major de investiții, cele două administrații județene au făcut pași importanți încă de anul trecut, când a fost aprobat Protocolul de Colaborare pentru realizarea proiectului ”Drum Expres Petea – Satu Mare – Baia Mare, sector Satu Mare - Baia Mare” între Compania Națională de Administrarea a Infrastructurii Rutiere – S.A. (C.N.A.I.R. S.A.), Județul Maramureș și Județul Satu Mare.

“Este important să avem o mobilizare foarte bună și să finalizăm studiul de fezabilitate în termenele stabilite, astfel încât să ne asigurăm că vom primi finanțarea necesară din bani europeni pentru realizarea acestui obiectiv de investiții.

Acest proiect de infrastructură, la care am început să lucrăm încă de anul trecut, este foarte important pentru dezvoltarea ambelor județe, Maramureș și Satu Mare, și mă bucur că astăzi facem un pas esențial pentru realizarea lui.”
, a transmis Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș, astăzi, în cadrul ședinței de semnare a contractului.

Sectorul de drum expres Baia Mare – Satu Mare, odată realizat, va asigura conectivitatea rutieră în partea de Nord-Vest a României, un proiect absolut necesar pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din această zonă a țării și pentru crearea de noi legături externe care vizează creșterea economică a celor două județe și a României.

Drumul expres Baia Mare – Satu Mare va avea o lungime de 55,56 kilometri, iar valoarea totală estimată a investiției este de 259.1 milioane euro fără T.V.A., respectiv 308.3 milioane euro cu T.V.A.

Finanțarea investiției va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.