A fost publicată pe SICAP licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor pe Valea Izei și Valea Ruscovei

10 Decembrie 2018 224
În luna mai a anului curent, la Palatul Administrativ din Baia Mare au fost semnate, în prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, două contracte de finanțare extrem de importante pentru reabilitarea drumurilor județene de pe Valea Izei și Valea Ruscovei. Finanțarea vine în Maramureș pe Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, iar suma totală care va fi alocată județului doar pentru aceste tronsoane de drum este de aproximativ 150 de milioane de lei plus TVA. Proiectul urmărește reabilitarea și consolidarea a 60 km din drumurile județene DJ186 Valea Izei și DJ187 Valea Ruscovei, două mari investiții așteptate de zeci de ani în Maramureșul Voievodal.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că licitația publică pentru contractarea proiectării și executării lucrărilor de reabilitare a drumurilor județene pe Valea Izei și Valea Ruscovei este publicată pe site-ul de licitații electronice, 17 ianuarie 2019 fiind termenul de deschidere a ofertelor.

”96 de milioane de lei plus TVA pentru Valea Izei și 49 de milioane de lei plus TVA pentru Valea Ruscovei sunt sumele alocate pentru cele două lucrări. Consiliul Județean Maramureș a demarat, doar în acest mandat, lucrări cu finanțarea asigurată integral din trei surse: Programul Operațional Regional (POR), care înseamnă atragerea de fonduri europene, dar și Programul Național de Dezvoltare Locală, etapele 1 și 2, care au reprezentat bani aduși din fonduri guvernamentale. 200 de km de drum județean reabilitat și peste 100 de milioane de euro atrași sunt angajamentele pe care Consiliul Județean Maramureș și le-a asumat în 2016 și pe care încet le si respectă”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.