5,5 milioane de lei reprezintă finanțarea Consiliului Județean pentru Spitalul de Urgență Baia Mare, în primele patru luni ale anului 2020

În primele patru luni ale anului în curs, Consiliul Județean Maramureș a făcut investiții majore în sistemul de sănătate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 cele mai mari sume fiind alocate celor două spitale aflate în subordine, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.

La stabilirea bugetului pentru anul 2020, Spitalul Județean de Urgență a primit o alocare de 4 milioane de lei, sumă care a fost suplimentată în luna martie cu 500.000 de lei. În ședința plenului de la începutul lunii aprilie, aleșii județeni au aprobat o nouă finanțare de 1 milion de lei pentru cel mai mare spital din județ, banii fiind necesari pentru achiziția de materiale de protecție și materiale sanitare necesare în desfășurarea activității personalului.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, săptămânal, cele două spitale aflate în subordinea administrației raportează numărul de materiale folosite în tratarea bolnavilor și stocul de materiale de protecție existente.

”Suntem în permanent contact cu managementul celor două spitale din Baia Mare și facem toate eforturile pentru ca actul medical să nu aibă de suferit în plină pandemie de COVID-19. În fiecare săptămână ni se transmite numărul materialelor de protecție folosite, precum și stocul existent. Felicit medicii Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare pentru modul profesionist în care au înțeles să respecte procedurile medicale atât pentru propria protecție, cât și pentru protejarea pacienților internați în unitatea sanitară. Mă bucură faptul că toate cazurile de COVID-19 indentificate la pacienți internați în cadrul Spitalului Județean din Baia Mare au fost gestionate cu maxim profesionalism și niciun cadru medical, sanitar sau auxiliar nu a avut de suferit, în acest spital existând un număr de aproximativ 2.000 de salariați. Consiliul Județean Maramureș va rămâne, în continuare, un partener corect al tuturor instituțiilor aflate în subordine și va asigura cu prioritate, în această perioadă, finanțările necesare pentru prevenirea și combaterea pandemiei de coronavirus în Maramureș”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.