29 de proiecte supuse aprobării în ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna noiembrie

Vineri, 29 noiembrie, începând cu ora 13.00, în sala de ședințe „Bogdan Vodă” din cadrul Palatului Administrativ a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș. Aleșii județeni au dezbătut și votat 29 din cele 32 de proiecte de hotarâre aflate pe ordinea de zi, trei fiind retrase în timpul ședinței. Întâlnirea plenului a fost condusă de președintele Gabriel Zetea, alături de care s-au aflat vicepreședinții Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan, dar și secretarul județului, Aurica Todoran.

Forul decizional al Consiliului Județean Maramureș a aprobat documentația tehnico-economică pentru obiectivele „ACCESS ROUA - Reabilitarea drumurilor de legătură care duc la punctele de trecere”, „ALTHERA – terapii alternative în Maramureș şi Ivano Frankivsk” și „Reabilitare Centrul Cultural Maramureș”. Totodată, au fost stabilite și măsurile pentru implementarea fazei a II - a proiectului „FoodChains 4 Europe” - Lanţuri alimentare pentru Europa, proiect care prevede planuri de acțiune pentru inovarea lanțurilor alimentare în cinci regiuni: Flevoland (NL), Plovdiv/Sofia (BG), Emilia-Romagna (IT), Maramureș (RO) și Greater Manchester (GB).
Aleșii județeni s-au pus de acord și asupra Programului operativ şi de măsuri privind asigurarea condiţiilor de circulaţie pe reţeaua de drumuri de interes judeţean, în iarna 2019-2020, astfel încât maramureșenii să circule pe drumurile județene în condiții de siguranță, în sezonul rece. A fost votat și proiectul privind acordarea unui mandat reprezentanților Consiliului Judeţean Maramureş, în Adunarea Generală a Acţionarilor la S.C. ,,Drumuri - Poduri Maramureş“ S.A.

Trei dintre proiectele de pe ordinea de zi au vizat Serviciul Public Județean SALVAMONT Maramureş, fiind votate modificări ale Organigramei şi a Statului de funcţii, precum și ale Regulamentului de organizare şi funcţionare. De asemenea, a fost stabilit numărul formaţiilor de salvatori montani, responsabili de siguranța iubitorilor de munte.

Ordinea de zi a fost închisă de un proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentanților Consiliului Judeţean Maramureş în Consiliul de Administraţie al Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Sighetu Marmaţiei.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.