Consilierii județeni maramureșeni au decis retragerea titlul onorific de "Ambasador al turismului maramureșean" acordat lui Liviu Dragnea

10 Noiembrie 2020 105
În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Maramureș care s-a desfășurat marți, 10 noiembrie 2020, liderul grupului PMP, Romeo Dobocan, a solicitat includerea pe ordinea de zi a primei ședințe, la ”Diverse”, a unei declarații. Având în vedere că ședința s-a desfășurat în sistem videoconferință, liderul Partidului Mișcarea Populară a solicitat ca documentul să fie citit în plen și să fie supus la vot de către consilierii județeni.
Redăm conținutul solicitării:

”Maramureșul duce, de 3 ani și jumătate, povara unui gest rușinos făcut, neinspirat, de președintele Consiliului Județean de la acea vreme. Actul nu a fost condamnat oficial, în plenul acestui for niciodată. Distincția de acordat lui Liviu Dragnea, ajuns condamnat politic, a fost un gest de obediență și servilism politic, în contradicție cu ceea ce ar trebui să însemne un astfel de titlu, chiar dacă este unul onorific.

Dorim să asociem pe mai departe imaginea Maramureșului cu cel care a fost părintele Ordonanței de Urgență nr. 13? Se simt maramureșenii reprezentați, ca imagine, de premierul din umbră și autorul moral al gazării manifestanților pașnici din august 2018 din Piața Revoluției? Alăturăm Maramureșului imaginea cercetatului penal pentru constituirea de grup infracțional organizat, intrat în atenția OLAF? Ne poate promova și susține interesele în turism individul încarcerat la Penitenciarul Rahova în urma unei condamnări penale definitive?

Avem datoria cu toții, în baza votului primit de la cetățeni, să acționăm cu bună credință în ceea ce privește reprezentarea Maramureșului și apărarea imaginii sale.

În baza acestui deziderat și în urma reacțiilor cetățenilor, vă solicităm să acceptați această declarație ca act univoc prin care noi, consilierii județeni, retragem azi lui Liviu Dragnea titlul onorific de oferit de Consiliul Județean Maramureș în data de 19 mai 2017, cu ocazia aniversării evenimentului Zilele Maramureșului”.

Toți liderii de grup, reprezentanți ai partidelor politice constituite în cadrul Consiliului Județean Maramureș, inclusiv cei doi consilieri județeni neafiliați la niciun grup, și-au exprimat acordul cu privire la retragerea formală a titlului onorific acordat lui Liviu Dragnea.

Biroul de presă al C.J. Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.