218 elevi de 10 vor fi premiați de către administrația județeană

În Maramureș a devenit o practică premierea performanței școlare de către Consiliul Județean.

”Ieri, în plen, am aprobat premierea nu doar a celor care au luat media 10 la bacalaureat sau la evaluarea națională, ci și a celor care au obținut note de 10 la disciplinele acestor examene. Astfel, în cadrul acțiunii ”Maramureșul susține excelența în educație” vom premia 148 de liceeni și 70 de elevi de gimnaziu”a precizat Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Tot în această ședință s-a aprobat finanțarea proiectului ”Tabără județeană – Concurs pentru elevii olimpici la matematică”, un concurs cu tradiție care are loc la Târgu Lăpuș. Aceasta se alătură celorlalte 11 tabere de excelență pentru olimpicii la diverse discipline, pentru care finanțarea a fost aprobată în precedenta ședință a deliberativului județean. Tot atuncis-a votat și sprijinirea Taberei pentru copii cu diabet zaharat, care e în desfășurare, până în 12 august, la Complexul Turistic Șuior.
40% din elevii din mediul rural care au luat 10 la evaluarea națională sunt din Maramureș

Stimularea și răsplătirea excelenței în educație se concretizează prin acțiuni distincte ale Consiliului Județean, în care sunt premiați performerii de la olimpiadele școlare, șefii de promoție ai absolvenților de liceu sau de gimnaziu, pe cei care obțin 10 la bacalaureat sau evaluarea națională.

Se acordă cuvenita atenție și performanței elevilor din mediul rural, care sunt recompensați în cadrul acțiunii ”Comuniada”. Și rezultatele se văd. Astfel, la nivel de țară, doar cinci elevi din mediul rural au luat 10 la evaluarea națională. Dintre aceștia, doi (adică 40%) sunt din Maramureș: Mara-Gianina Mihali (Moisei) și Ioan-Daniel Bârsan (Bârsana).

”Sunt convins că astfel de acțiuni reprezintă o investiție nu doar în tinerii noștri, ci și în viitorul județului. Mizez pe faptul că elevii performanți de azi vor fi specialiștii de mâine, care vor face performanță și în Maramureș, contribuind la dezvoltarea județului”subliniază președintele Ionel Bogdan de ce educația, alături de sănătate, constituie prioritați ale mandatului său.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.