17 proiecte de hotărâre aprobate în ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna martie

24 Martie 2020 56
În ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș, care a avut loc marți, 24 martie, începând cu ora 12:00, în Sala „Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ, autoritatea deliberativă a aprobat 17 dintre cele 20 de proiecte aflate pe ordinea de zi, trei dintre acestea fiind retrase la începutul ședinței, de către președintele instituției, Gabriel Zetea.

Aleșii județeni au votat proiectul de hotărâre pentru aprobarea contribuţiei Consiliului Judeţean Maramureş la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară, precum și cu modificările propuse în „Lista obiectivelor de investiţii” şi în lista poziţiei „Alte cheltuieli de investiţii”, pe anul 2020. În ședință s-au mai aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli la S.C. „Drumuri- Poduri Maramureş” S.A., pe anul 2020, dar și planul de întreţinere şi reparații curente şi periodice pe reţeaua de drumuri judeţene, în anul 2020. Autoritatea deliberativă a Consiliului Județean Maramureș a stabilit și normele metodologice de acordare a unor forme de sprijin financiar pentru unităţile de cult din judeţul Maramureş.
Forul decizional al instituției a aprobat ghidul solicitantului pentru finanţarea nerambursabilă din bugetul judeţului a programelor, proiectelor şi acţiunilor culturale, dar și pentru programele, proiectele și acțiunile în domeniul sportului. Au fost votate, totodată, și proiectele de hotărâre privind repartizarea pe destinaţii a sumelor prevăzute în bugetul Judeţului Maramureş, pe anul 2020, pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor non-profit de interes general, în domeniul sportului, precum și pentru acordarea unor forme de sprijin financiar unităților de cult.

În cadrul ședinței s-au votat Organigrama, Statul de funcții şi Regulamentul de Organizare şi Funcționare pentru Revista de Cultură „Nord Literar”, precum și modificarea componenţei nominale a unor comisii de specialitate ale Consiliului Judeţean Maramureş. Nu în ultimul rând, a fost desemnat câte un reprezentant al Consiliului Judeţean Maramureş în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Boli Infecţioase Baia Mare, precum și în Consiliul de Administraţie al Muzeului Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Maramureş.

Aleșii județeni au aprobat și proiectul de hotărâre privind validarea unor membri ai Autorității Teritoriale de Ordine Publică Maramureş. Ordinea de zi a ședinței a fost închisă de două puncte suplimentare, primul făcând referire la modificarea și completarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Consiliului Județean Maramureș, iar cel de-al doilea privind aprobarea virărilor de credite bugetare pentru bugetul județului, pe anul 2020.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.