Operaţiunea de salvare a persoanelor surprinse de avalanșă s-a finalizat

03 Aprilie 2015 911

Echipele de salvare au ajuns în zona “La parapeti” din Muntii Rodnei, pentru a acorda primul ajutor persoanelor implicate în avalanşă. În momentul în care au fost localizate, ambele persoane erau conştiente, una dintre ele aflându-se în şoc hipotermic mediu spre sever.  Un echipaj de Terapie Intensivă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, a preluat victimele de la poalele muntelui pentru a le acorda asistenţă de urgenţă de îndată ce acestea au fost coborâte de pe versant. 
Referitor la avalanşa produsă în cursul acestei dimineţi în zona “La parapeti” din Muntii Rodnei, Compartimentul Salvamont din cadrul Consiliului Judeţean comunică următoarele:

Echipele de salvare au ajuns la faţa locului pentru a acorda primul ajutor persoanelor implicate în avalanşă. Ambele persoane sunt conştiente, una dintre ele aflându-se în şoc hipotermic mediu spre sever în momentul în care au fost localizate. Un echipaj de Terapie Intensivă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, a preluat victimele de la poalele muntelui pentru a le acorda asistenţă de urgenţă de îndată ce acestea au fost coborâte de pe versant.

În momentul de faţă, cele două persoane surprinse de avalanşă sunt transportate la spital pentru investigaţii medicale suplimentare.

Birou de presă
Publicat în Anunţuri

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.