Informare către unităţile administrativ-teritoriale din Judeţul Maramureş Legea privind arborarea şi folosirea de către unităţile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii

15 Iunie 2015 1104
A fost semnat decretul pentru promulgarea Legii privind arborarea şi folosirea de către unităţile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii, informează Administraţia Prezidenţială. Legea prevede că două sau mai multe unităţi de acest gen nu pot avea steaguri identice.
A fost semnat decretul pentru promulgarea Legii privind arborarea şi folosirea de către unităţile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii, informează Administraţia Prezidenţială. Legea prevede că două sau mai multe unităţi de acest gen nu pot avea steaguri identice. Potrivit actului normativ, fiecare unitate administrativ-teritorială poate supune aprobării Guvernului steagul propriu şi unic pe baza hotărârii autorităţii deliberative. "Două sau mai multe unităţi administrativ-teritoriale nu pot avea steaguri identice. Nerespectarea prevederilor prezentei legi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei", mai arată actul normativ.

Potrivit acestuia, culoarea şi simbolurile steagurilor nu pot aduce atingere simbolurilor naţionale şi nu pot conţine simboluri ale altor state. Unităţile administrativ-teritoriale arborează steagurile proprii numai la sediile autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi la cele ale instituţiilor serviciilor de interes public, la intrarea principală, deasupra acesteia şi numai împreună cu drapelul României şi drapelul Uniunii Europene.

"În unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor denumirea unităţii teritoriale poate fi menţionată şi în limba minorităţilor naţionale şi va fi scris cu acelaşi caracter de litere şi de aceeaşi mărime cu numele în limba română şi sub numele unităţii în limba română", se mai arată în lege.

Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte
Publicat în Anunţuri

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.