PRECIZĂRI. Pe drumul Bicaz – limită judeţ Satu Mare s-au făcut întreţineri curente, nu reabilitări

18 Iunie 2015 1108
Într-un material apărut în numărul de miercuri 17 iunie 2015 al cotidianului „Glasul Maramureşului” s-au strecurat o serie de inadvertenţe şi confuzii legate de o lucrare realizată de Societatea Drumuri Poduri Maramureş pe o lungime de  3,5 km de drum judeţean (D.J.108P), pe tronsonul Bicaz – limită judeţ Satu Mare.

Într-un material apărut în numărul de miercuri 17 iunie 2015 al cotidianului „Glasul Maramureşului” s-au strecurat o serie de inadvertenţe şi confuzii legate de o lucrare realizată de Societatea Drumuri Poduri Maramureş pe o lungime de  3,5 km de drum judeţean (D.J.108P), pe tronsonul Bicaz – limită judeţ Satu Mare. 

Materialul preia o parte dintr-o declaraţie a biroului de presă al PSD Maramureş, în care preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, acuză Societatea Drumuri Poduri S.A. Maramureş de starea necorespunzătoare a acelui tronson de drum. Cu privire la declaraţia preşedintelui PSD Maramureş se impun câteva precizări.

Pe acel tronson de drum pietruit nu s-au făcut reabilitări, ci doar lucrări de întreţinere curentă, cei doi termeni incluzând categorii de lucrări complet diferite. Reabilitarea presupune lucrări mai ample, în comparaţie cu întreţinerile curente. Recepţia lucrării de întreţinere curentă a fost făcută în 26 mai 2014, fapt care putea fi cunoscut de preşedintele PSD Maramureş, care este şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş.

Problemele care au apărut în ultimul an pe acel tronson sunt cauzate de existenţa unor accese neautorizate la terenurile agricole din zonă. Accesele fiind făcute după realizarea drumului, nu au fost prevazute cu podeţe, iar ploile din ultima vreme au dus la colmatarea şanţurilor şi la deversarea aluviunilor pe drum, fapt care a dus la degradarea acestuia pe portiunile respective. Aceste probleme urmează a fi rezolvate de Societatea Drumuri-Poduri Maramureş, iar asfaltarea acestui tronson de drum urmează a fi realizată în viitorul apropiat.

Este regretabil faptul că, înainte de a se cunoaşte detaliile tehnice ale unor lucrări, acestea se speculează politic, făcându-se declaraţii populiste care pot induce confuzie în rândul populatiei.

S.C. Drumuri Poduri S.A. Maramureş
Publicat în Anunţuri

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.