Tabără de excelență - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni, ediția 2024

16 Mai 2024 978
header openregioculture
Consiliul Județean Maramureș, în calitate de beneficiar, implementează Proiectul ”Tabără de excelență - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni, ediția 2024”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.

Obiectivul general al proiectului PUNTE 2024 este promovarea și susținerea excelenței în educație în rândul a 56 elevi de liceu cu rezultate la olimpiade și concursuri la limba română, istorie și geografie (36 de elevi din Republica Moldova - câte 12 elevi din fiecare raion și 20 de elevi din Maramureș) și 13 profesori (9 profesori din Republica Moldova - câte 3 profesori din fiecare raion și 4 profesori din Maramureș).

Bugetul proiectului este de 297.483 lei, din care finanțarea nerambursabilă acordată de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova este de 250.000 lei, la care se adaugă contribuția proprie a Consiliului Județean Maramureș estimată la 47.483 lei (cel puțin 2% din finanțarea acordată).

Perioada de implementare a proiectului este aprilie – septembrie 2024, iar Tabăra PUNTE 2024 se va desfășura în Republica Moldova, în perioada 28 iunie – 05 iulie 2024.

Partenerii proiectului sunt: Consiliul Raional Hîncești, Consiliul Raional Strășeni și Consiliul Raional Ungheni din Republica Moldova, precum și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Selecția participanților: Câte 12 elevi de liceu olimpici din cele 3 raioane partenere, precum și 20 de elevi olimpici din Județul Maramureș sunt selectați să participe la tabără, în baza rezultatelor obținute la olimpiadele derulate în 2022, 2023 și 2024, la limba și literatura română, istorie sau geografie. De asemenea, câte 3 cadre didactice vor fi stabilite la nivelul fiecărui raion participant la proiect, precum și 4 profesori din județul Maramureș, din rândul cadrelor didactice care activează în disciplinele limba și literatura română, istorie sau geografie, cu rezultate în pregătirea elevilor pentru olimpiade și concursuri școlare, precum și care s-au evidențiat prin organizarea de acțiuni de păstrare a identității românești.

Activități: Câte 12 de elevi olimpici și 3 cadre didactice din fiecare raion partener din Republica Moldova, 20 de elevi olimpici și 4 cadre didactice din Maramureș, precum și reprezentanți ai echipelor de proiect vor avea ocazia să participe la programul complex al taberei PUNTE 2024, care se va desfășura itinerant, în fiecare raion câte 2 zile și 1 zi în Chișinău. Fiecare raion gazdă este responsabil cu organizarea unei palete largi de activități educaționale și recreative, menite să contribuie la cunoașterea reciprocă a tradițiilor și culturii locale, promovarea reperelor naturale, istorice și turistice, precum și la conștientizarea cu privire la sprijinul frățesc acordat de România pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

Informații suplimentare: Manager de proiect, Margareta Căpîlnean, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Proiectul este implementat de echipa Consiliului Județean Maramureș din cadrul Direcției Finanțare, Turism și Relații publice - Serviciul Diaspora și Relații internaționale.

Proiectul ”Tabără de excelență - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni, ediția 2024” este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova: http://www.drrm.gov.ro.

Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova


Pagina de Facebook a taberei

Video - Tabăra de excelență - PUNTE 2024


COMUNICATE DE PRESĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni, ediția 2024

Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.