Propunere de parteneriat - programul INTERREG Europe

18 Aprilie 2016

Scopul proiectului este să sprijine autorităţile regionale în procesul de stimulare a inovării în managementul sistemelor de apă de la nivel regional prin schimb de cunoştinţe şi învăţare între experţi şi alte părţi interesate.
Ministerul Regional pentru Amenajare Teritorială şi Mediu din Andaluzia, Spania, este interesat să dezvolte un consorţiu pentru actuala cerere de propuneri de proiecte a programului  INTERREG Europe (5 aprilie – 13 mai a.c. – perioada de depunere a aplicatiilor).

Tema: Cercetare şi Inovare

Scopul proiectului este să sprijine autorităţile regionale în procesul de stimulare a inovării în managementul sistemelor de apă de la nivel regional prin schimb de cunoştinţe şi învăţare între experţi şi alte părţi interesate.

Anumite politici şi strategii specifice au fost adoptate de către statele membre în vederea atingerii obiectivelor stabilite prin Directiva-cadru a UE privind apa. În prezent, este necesară o adaptare constantă a tuturor politicilor legate de managementul resurselor de apă datorită noilor scenarii de la nivel european şi internaţional, motivate fie prin aspectele legislative sau reglementări fie prin efectele schimbărilor climatice. Pentru a realiza într-o manieră eficientă armonizarea acestor politici cu noile contexte, cooperarea regională este un element cheie, căci aceasta ţine cont de necesităţile politicilor la nivel infraregional, căutând soluţii la acestea dincolo de frontiere.  

Parteneri căutaţi:
  • instituţii cu competenţe în managementul apei şi promovarea cercetării şi dezvoltării, împărţind priorităţi comune în ceea ce priveşte Programele Operaţionale ale FEDR şi strategii de specializare inteligente (administraţii regionale, universităţi, centre de cercetare, etc.);
  • asociaţii/organizaţii sectoriale (legate de tematica gestionării apei);
  • organizaţii reprezentând industria/companiile.

Data de manifestare a interesului: 20 aprilie a.c.

Contact pentru manifestarea interesului: dl Juan Francisco Muñoz, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactaţi la: Serviciul Promovare a Proiectelor de Dezvoltare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon : 0262 211 947, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.