Programul de finanţare LIFE al Uniunii Europene

18 Iunie 2020
Programul LIFE este instrumentul de finanţare al UE pentru mediul înconjurător şi acţiune în domeniul climei.

Obiectivul general:

Obiectivul general al programului este de a contribui la punerea în aplicare, actualizarea şi dezvoltarea politicii şi legislaţiei UE în materie de mediu şi climă.
Bugetul:

Pentru perioada 2014-2020 bugetul LIFE este de 3,46 miliarde euro, din care 2,59 miliarde euro sunt destinate subprogramului Mediu şi 0,86 miliarde euro subprogramului Acţiune pentru climă.

Rata maximă de cofinanțare (RMC) din partea programului LIFE poate ajunge la 55% pentru proiecte de bune practici, proiecte demonstrative sau proiecte pilot precum și pentru proiecte de informare, conștientizare și diseminare. Proiectele LIFE Natură și Biodiversitate au o RMC de 60%, dar pot ajunge la o rată de 75% pentru proiecte care abordează specii sau habitate prioritare.

Beneficiarii:

Propunerile pot fi depuse de persoane juridice (entități) înregistrate în UE. Solicitanții se pot încadra în trei tipuri de beneficiari: (1) organisme publice, (2) organizații comerciale private și (3) organizații private necomerciale (inclusiv ONG-uri). Pentru informații suplimentare, solicitanții pot consulta pachetul de depunere a candidaturii pentru apelul LIFE 2020. „Pachetele de depunere şi de evaluare a candidaturii” conțin explicații cu privire la eligibilitate, proceduri, ratele de cofinanțare. Acestea pot fi descărcate din link-ul: https://ec.europa.eu/easme/en/section/life/calls-proposals.

Termenul limită de depunere a candidaturilor:

Comisia Europeană invită persoanele juridice înregistrate în Uniunea Europeană să prezinte propuneri pentru apelul pentru granturile LIFE 2020. Apelul acoperă propuneri pentru ambele subprograme LIFE: LIFE Mediu şi LIFE Climă. Termenele limită de depunere de proiecte pot fi consultate pe: https://ec.europa.eu/easme/en/section/life/calls-proposals. Termenul limită de depunere pentru subprogramul Mediu este 16/07/2020 pentru majoritatea proiectelor, iar pentru subprogramul Climă este 06/10/2020.

Informații suplimentare:

Dacă aveți nevoie de îndrumare, contactați experții Agenției Executive pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (EASME), mandatată de Comisia Europeană pentru gestionarea programului LIFE: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Începeți titlul email-ului dvs. cu “Romanian proposal…”. Menționați în e-mail dacă puteți discuta despre proiect atât în limba română cât și în limba engleză.

Pentru informații generale despre cine poate depune o propunere de proiect şi cum se scrie un proiect LIFE: https://ec.europa.eu/easme/en/section/life/calls-proposals sau consultați filmul de promovare a programului LIFE în limba română: https://www.youtube.com/watch?v=fqO4zhzqspo.

Puteți urmări prezentările din cadrul evenimentelor de promovare a programului LIFE 2020 (LIFE EU Info Day din data de 30.04.2020), înregistrările webinarelor (engleză) precum și alte informații la adresa https://ec.europa.eu/easme/en/eu-life-information-and-networking-day.

Contacte:

Marisanda PÎRÎIANU - Director Direcţia Accesare Fonduri Externe, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, București, România
Tel.: 004 021-408.95.87; e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Carmen Mădălina COZMA: Project Manager proiect ”LIFE - Creșterea Capacității Instituționale”, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, București, România
Tel.: 004 021-408.96.09; mobil: +40746248590/ +40733041001; e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Informare din partea Serviciului Pregătire Proiecte şi Contractare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.