Premiul Access City 2024

20 Iulie 2023
Comisia Europeană lansează înregistrări la Premiul Access City 2024, care recompensează accesibilitatea în orașele UE.

Aplicațiile sunt acum deschise pentru competiția Access City Award 2024. Premiul onorează orașele care au făcut eforturi pentru a deveni mai accesibile pentru persoanele cu dizabilități și s-au angajat să se îmbunătățească continuu.

În acest an, Comisia Europeană va acorda, de asemenea, o mențiune specială „Noul Bauhaus european” unui oraș ale cărui eforturi privind accesibilitatea sunt aliniate cu valorile Noului Bauhaus european: durabilitate, estetică și incluziune.
Comisarul pentru egalitate, Helena Dalli, a declarat: „Lipsa accesibilității face ca activitățile de zi cu zi, cum ar fi urcarea într-un autobuz sau căutarea de informații pe internet, să fie dificile sau chiar imposibile pentru peste 87 de milioane de persoane cu dizabilități din Europa. Societatea se schimbă rapid, iar orașele investesc în tranziții digitale și ecologice, creând locuri mai accesibile. Prin premiul UE Access City, recompensăm aceste eforturi și le facem mai vizibile.”

Competiția este organizată de Comisia Europeană în parteneriat cu Forumul European pentru Dizabilități. Este deschis orașelor cu peste 50.000 de locuitori din UE. Câștigătorii locurilor 1, 2 și 3 ai Premiului Access City 2024 vor primi premii de 150.000 EUR, 120.000 EUR și, respectiv, 80.000 EUR.

Câștigătorii vor fi anunțați la ceremonia de premiere din cadrul conferinței Zilei europene a persoanelor cu dizabilități din 30 noiembrie și 1 decembrie 2023. Exemple de bune practici ale câștigătorului din 2023 și ale finaliștilor pot fi găsite în broșura 2023 Access City Award.

Termenul limită de depunere a cererilor este 18 septembrie 2023 la ora 12:00 CEST și toate cererile trebuie făcute prin intermediul paginii web 2024 Access City Award.

Informare din partea Serviciului Pregătire Proiecte şi Contractare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.