Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat pe 19 aprilie 2016 Ghidurile solicitantului pentru sectoarele: deşeuri, biodiversitate, managementul riscului şi calitatea aerului

20 Aprilie 2016

Ministerul Fondurilor Europene (MFE), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020, a lansat pe 19 aprilie 2016 Ghidurile solicitantului pentru sectoarele: deşeuri, biodiversitate, managementul riscului şi calitatea aerului, cu un buget total de 654 milioane euro, reprezentând 5,5% din alocarea totală aferentă programului, de 11,98 miliarde euro.
Ministerul Fondurilor Europene (MFE), în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020, a lansat pe 19 aprilie 2016 Ghidurile solicitantului pentru sectoarele: deşeuri, biodiversitate, managementul riscului şi calitatea aerului, cu un buget total de 654 milioane euro, reprezentând 5,5% din alocarea totală aferentă programului, de 11,98 miliarde euro.

  • Ghidul pentru sectorul gestionării deşeurilor vizează reducerea numărului depozitelor neconforme şi creşterea gradului de pregătire pentru reciclare a deşeurilor în România (obiectivul specific 3.1).

Bugetul apelului este de aprox. 352 milioane euro, solicitanţii eligibili fiind Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară constituite la nivelul judeţelor (prin Consiliile Judeţene) şi Primăria Municipiului Bucureşti.

Proiectele pentru acest sector se vor putea depune in perioada 25 aprilie 2016 – 31 decembrie 2018.

  • Ghidul pentru sectorul biodiversitate vizează creşterea gradului de protecţie şi conservare a biodiversităţii prin măsuri de management adecvate şi refacerea ecosistemelor degradate (obiectivul specific 4.1) şi promovează măsuri de conservare a biodiversităţii în conformitate cu documentele de politică europeană şi naţională in domeniu.

Tipurile de proiecte ce pot fi finanţate vizează elaborarea/revizuirea de planuri de management pentru ariile protejate, precum şi implementarea măsurilor de protecţie şi conservare a ariilor naturale protejate prevăzute în planurile de management aprobate. Bugetul apelului este de peste 240 milioane euro, solicitanţii eligibili fiind Custozi sau Administratori ai ariilor naturale protejate, respectiv institute de cercetare, universităţi, ONG-uri, autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale, precum şi alte structuri in coordonarea sau subordonarea autorităţilor centrale sau locale.

Proiectele pentru acest sector se vor putea depune în perioada 20 iunie 2016 (ora 10.00) – 30 iunie 2018 (ora 10.00).

  • Ghidul pentru sectorul de management al riscului vizează creşterea nivelului de pregătire pentru o reacţie rapidă şi eficientă la dezastre a echipajelor de intervenţie (obiectivul specific 5.2).

Bugetul apelului este de peste 47 de milioane euro, solicitanţii eligibili fiind Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi instituţiile aflate în subordine sau instituţii specializate care pot interveni pentru gestionarea unor situaţii de urgenţă specifice, numai în parteneriat cu IGSU.

Proiectele pentru acest sector se vor putea depune în perioada 25 aprilie 2016 – 1 februarie 2017.

  • Ghidul pentru sectorul de calitatea aerului vizează creşterea nivelului de evaluare şi monitorizare a calităţii aerului la nivel naţional (obiectivul specific 4.2), bugetul apelului fiind de aproximativ 15 milioane de euro, iar solicitantul eligibil fiind Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Investiţiile în acest domeniu urmăresc îmbunătăţirea sistemului naţional de evaluare şi monitorizare a calităţii aerului, creşterea capacităţii de prognoză pe termen scurt şi mediu şi crearea premiselor pentru comunicare şi protejarea populaţiei.

Proiectele pentru acest sector se vor putea depune în perioada 25 aprilie 2016 – 31 decembrie 2018.

Ghidurile pentru fiecare domeniu se află pe: http://www.fonduri-structurale.ro/detaliu.aspx?t=Stiri&eID=18112.

Informare de la Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.