Lansarea platformei "Creatives Unite" a Comisiei Europene pentru sectoarele culturale şi creative din UE

În contextul actualei crize sanitare Covid-19, pe 5 mai 2020, Comisia Europeană a lansat o nouă platformă europeană, al cărei obiectiv este de a ajuta artiștii şi profesioniștii din sectoarele culturale şi creative să împărtăşească idei, iniţiative şi bune practici pe timpul crizei. Sectoarele culturale au fost profund afectate de Covid-19, fiind printre primele care au fost nevoite să-şi întrerupă activitățile şi, probabil, printre ultimele care își vor relua o funcționare optimă.
Scopul platformei:

În acest context, Comisia Europeană a decis să intervină prin mai multe măsuri luate recent, în concordanţă cu atribuţiile care îi revin prin Tratate, ținând cont de faptul că ea doar completează politica culturală a statelor membre, mai ales în ceea ce privește protejarea patrimoniului cultural, cooperarea între instituțiile culturale din mai multe ţări şi promovarea mobilității profesioniștilor din sectorul cultural.

Organizare:

Platforma „CREATIVES UNITE” este organizată pe sectoare de activitate (audiovizual, muzică, patrimoniu cultural, festivaluri, etc.), pe acțiuni (finanțare, bune practici, inițiative, evenimente, etc.) şi pe regiuni (Europa sau internațional).

Această platformă este gestionată de Rețeaua Europeană Hub-uri pentru „Europa Creativă” şi Institutul Goethe, ca parte a Creative FLIP (Finance, Learning, Innovation and Patenting, un proiect pilot co-finanțat de UE al cărui obiectiv principal este sprijinirea ecosistemelor sănătoase şi durabile pentru industriile culturale şi creative - CCI).

Informaţii suplimentare:

Toate detaliile se regăsesc pe adresa: https://ec.europa.eu/culture/news/coronavirus-how-eu-responds-outbreak-support-cultural-and-creative-sectors_en.

Informare din partea Serviciului Pregătire Proiecte şi Contractare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.