Cerere de propuneri de proiecte pentru ocuparea forței de muncă şi inovare socială

Comisia Europeană a deschis o cerere de propuneri de proiecte privind accesul la informare şi cooperare în domeniul detașării forţei de muncă.

Programul: EaSI – Programul UE pentru ocuparea forței de muncă şi inovare socială.

Pilonul european al drepturilor sociale a stabilit principii şi drepturi-cheie pentru un proces reînnoit de convergenţă pentru condiții de muncă echitabile, în special în domeniile de ocupare a unei forţe de muncă sigure şi adaptabile, salarii, informații despre condițiile de muncă şi protecție în caz de concedieri, dialogul social şi implicarea lucrătorilor, etc.
Obiectivul general: este de a contribui la punerea în aplicare a principiilor-cheie ale pilonului în domeniul detașării lucrătorilor.

Acţiunile finanţate:
  • Cooperare: dezvoltarea de noi sau îmbunătățirea schimburilor existente, recenzii între experţi și/sau programe de formare (de exemplu vizite comune, inspecții comune, acțiuni de formare scurtă) între oficialii autorităților publice competente și/sau între partenerii sociali și părțile interesate relevante în contextul monitorizării, respectării și aplicării normelor în legătură cu lucrătorii detașați și/sau de cooperare administrativă și asistență reciprocă, inclusiv utilizarea Sistemului de Informații privind Piața Internă (IMI, acronim în engleză);
  • Informații: dezvoltarea, modernizarea și îmbunătățirea platformelor online pentru colectarea și diseminarea informațiilor de calitate, ușor de utilizat și specifice destinate lucrătorilor și/sau întreprinderilor/companiilor cu privire la condițiile de muncă aplicabile lucrătorilor detașați (de exemplu, website-urile naționale unice/ghişeul unic), procedurile și condițiile care trebuie respectate de întreprinderile/companiile din diferite state membre și alte informații relevante pentru detașarea lucrătorilor în contextul furnizării de servicii transfrontaliere;
  • Dovezi: dezvoltarea de proiecte comune de cercetare pe diferite dimensiuni ale detașării lucrătorilor în contextul furnizării transnaționale de servicii și diseminarea rezultatelor prin strategii de publicare țintite.

Solicitanţii: autorităţi publice, parteneri sociali, centre şi institute de cercetare, universităţi, ONG-uri, organizaţii ale societăţii civile, parteneri sociali de la nivel naţional sau local, etc.

Eligibilitate ţări: statele membre ale UE, Islanda, Norvegia, Macedonia de Nord, Turcia, Muntenegru, Serbia, Albania

Bugetul: 3.390.860 €; până la 80% cofinanţare

Data limită pentru depunerea aplicațiilor: 30 iulie 2020

Fişa de prezentare a cererii se regăsește în anexă.

Informare din partea Serviciului Pregătire Proiecte şi Contractare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.