Informare - cerere de candidaturi pentru competiția europeană Regiostars - ediția 2024

26 Februarie 2024
Direcţia generală „Politică regională şi urbană” (DG Regio) din cadrul Comisiei europene a lansat ediţia 2024 a competiţiei REGIOSTARS.

Aplicaţiile pot fi depuse, în engleză sau în oricare limbă oficială a UE, până la 31 mai a.c. Proiectele trebuie finalizate în momentul depunerii candidaturii.

În acest an, candidaturile se pot depune la cinci categorii corespunzătoare obiectivelor politicii de coeziune, așa cum este prezentat mai jos și în ghidul pentru beneficiari.
Un juriu independent format din cadre universitare va selecta până la 5 finaliști pentru fiecare categorie, aceștia urmând să concureze într-o rundă finală în timpul evenimentului „Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor de la Bruxelles (7-10 octombrie), moment în care se va desfășura şi ceremonia de premiere.

Anul trecut, 228 de cereri au participat la această competiție.

Cele cinci categorii sunt următoarele:
  • categoria 1) „O Europă competitivă şi inteligentă” - Promovarea competitivității, a inovației si a rezilienței economice;
  • categoria 2) „O Europă ecologică” – Tranziția verde ca factor favorizant al dezvoltării regionale;
  • categoria 3) „O Europă conectată” – Îmbunătățirea mobilității și a conectivității între regiuni;
  • categoria 4) „O Europă socială şi incluzivă” – Realizarea unei Europe mai incluzive prin valorificarea talentelor regionale;
  • categoria 5) „O Europă mai apropiată de cetățenii săi” - Promovarea dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de teritorii.

Ghidul beneficiarului (en) şi formularul pentru depunerea candidaturii (ro) sunt disponibile pe pagina oficială a anunțului DG Regio: Home | REGIOSTARS (regiostarsawards.eu).

Informare din partea Serviciului Pregătire Proiecte şi Contractare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Link-uri rapide

Informaţii utile


Tabără de excelență în Maramureș - PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni

Proiectul REDUCES

MaraQuality

Proiectul FoodChains4Europe aprobat spre finanţare în cadrul programului INTERREG EUROPE

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.