Consultare publică: Apelul "Restaurarea zonelor umede și turbăriilor"

26 Iunie 2020
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Operator de program pentru Programul RO Mediu SEE 2014 – 2021 lansează în consultare pentru 1 lună Ghidul solicitantului și anexele aferente Apelului „Restaurarea zonelor umede și turbăriilor”, urmând ca acesta să fie ulterior finalizat în baza consultărilor publice și deschis pentru aplicare în perioada imediat următoare.
Activităţi:

Se estimează finanțarea unui număr de maxim 4 proiecte care vor urmări activități de intervenție și restaurare a celor 45 zone degradate de pe teritoriul României care au fost identificate în baza proiectului/studiului anterior finanțat prin granturi SEE 2009-2014 și sunt grupate pe patru regiuni, respectiv Regiunea de Nord-Est 1, Regiunea de Nord-Est 2 (Suceava și Botoșani), Regiunea Centru (Covasna și Harghita) și Regiunea Nord-Vest (Bihor, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Mureș).

Suprafața totală ce va fi restaurată însumează 11,22 kmp. Principalele intervenții vor consta în restabilirea și menținerea pe termen lung a acestor ecosisteme, prin închiderea canalelor de drenare, refacere, menținerea regimului hidric al acestora, combaterea speciilor invazive de plante, restabilirea vegetației prin replantare, controlul inundațiilor, reducerea riscului de incendii, conservarea resurselor de apă, etc.

Beneficiarii:

Apelul se adresează atât mediului public cât și privat, inclusiv ONG-urilor din România și își propune să încurajeze cooperarea bilaterală între entități din România și cele din Statele Donatoare în cadrul proiectelor selectate.

Bugetul disponibil: 3.550.000 euro (include - grant 85% + cofinanțare 15%)

Perioada de consultare:

Operatorul de program așteaptă propunerile de îmbunătățire a ghidului și/sau anexelor și justificarea acestora la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până la data de 10 iulie 2020.

Ghidul solicitantului și anexele aferente se află pe: https://www.eeagrants.ro/programe/mediu/consultare-publica---apel-pentru-restaurarea-zonelor-umede-si-turbariilor

Informare din partea Serviciului Pregătire Proiecte şi Contractare – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.