Eligibilitate: Orice organism public sau privat din țările participante la program, activ în domenii precum educația, formarea, tineretul şi sportul poate solicita finanțare în cadrul programului: inspectorate şcolare, şcoli, universități, alte organizații implicate în educație, centre de formare, ONG-uri orientate către educaţie, sport sau activități de tineret, IMM-uri, parteneri sociali, autorităţi publice de la nivel local, etc. (lista nu este exhaustivă) din statele UE şi diferite ţări terţe.
Administraţiile publice locale, judeţene şi regionale sunt eligibile pentru diferite componente şi tipuri de activităţi ale programului, spre exemplu “parteneriatele la scară mică”, “parteneriatele şi alianţe pentru inovare”, “proiecte orientate spre viitor”, etc.
Pentru mai multe detalii privind modalitățile de participare, vă rugăm să consultați Ghidul programului Erasmus+ 2023.
Bugetul total al cererii: 3.393,17 milioane EUR; finanţarea este mai mare cu peste 200 de milioane de euro faţă de anul trecut.
Termenele limită pentru depunerea aplicațiilor: diferă în funcție de tipul de proiect şi acțiunea pentru care se aplică şi se încadrează în perioada 16 februarie – 4 octombrie 2023.
Programul se implementează, în principal, prin gestiune indirectă, mai exact, Comisia Europeană încredințează sarcini de execuție bugetară agențiilor naționale. În acest scop, fiecare țară participantă la program a desemnat una sau mai multe agenții naționale, care promovează şi pun în aplicare programul la nivel național şi acționează ca intermediar între Comisia Europeană şi organizațiile participante de la nivel local, regional şi național.
Agențiile naționale au rolul să ghideze utilizatorii programului în toate fazele, de la primul contact cu programul, prin procesul de depunere a cererii de participare, până la realizarea proiectului şi la evaluarea finală. Agenția Națională „Erasmus+” din România este Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației şi Formării Profesionale (ANPCDEFP). Aşadar, pentru orice entitate interesată să depună o cerere de proiect, este esențial contactul direct cu această instituție.
Sursa de informare: Jurnalul Oficial al UE, versiunea în limba română https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=CELEX:C2022/444/07&from=RO.
Versiunea în română a ghidului solicitantului se regăseşte în anexă.
Informare din partea Serviciului pregătire proiecte şi contractare – Direcţia de dezvoltare şi implementare proiecte, email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
MARAMUREŞ
Consiliul Judeţean