Cerere de propuneri de proiecte 2019 - Corpul european de solidaritate

24 Iunie 2019
Comisia Europeană, prin Agenția Executivă pentru Educație, Cultură şi Audiovizual (EACEA) de la Bruxelles, invită părţile interesate să prezinte idei de proiecte în cadrul programului “Corpul european de solidaritate”.

Obiectivul: este de a promova solidaritatea ca valoare, în principal prin voluntariat, pentru a mări implicarea tinerilor și a organizațiilor în activități de solidaritate accesibile și de înaltă calitate, ca o contribuție adusă la consolidarea coeziunii, a solidarității, a democrației și a cetățeniei în Europa, oferind, în același timp, și un răspuns la provocările societale și consolidând comunitățile, depunând eforturi deosebite pentru a promova incluziunea socială.
Prioritățile programului:

Propunerile prezentate în cadrul prezentei cereri de propuneri trebuie să abordeze una sau mai multe dintre cele trei priorități enumerate mai jos:
  • patrimoniul cultural european;
  • integrarea resortisanților țărilor terțe (inclusiv a solicitanților de azil și a refugiaților);
  • răspunsul la provocările legate de mediu, inclusiv prevenirea dezastrelor, pregătirea pentru apărarea împotriva acestora și redresarea în caz de dezastre (cu excepția răspunsului imediat în caz de dezastre).
Eligibilitate: solicitanții eligibili sunt organizații publice și private care dețin o acreditare „Erasmus+” pentru voluntariat sau un certificat de calitate pentru voluntariat valabilă la data limită de depunere a cererilor.

Bugetul cererii: 1 018 325 €

Durata proiectului poate fi cuprinsă între 3 şi 24 de luni.

Fişa de prezentare a cererii se regăsește în anexă.

Informare din partea Serviciului Promovare Proiecte – Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte, telefon: 0262 211 947, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Link-uri rapide

Informaţii utile

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

CBC Parliament – Parlamentul Cooperării Transfrontaliere

© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.