Sute de lumini, muzică şi bună-dispoziţie la Festivalul Luminii

Începutul de week-end la Palatul Administrativ Baia Mare a fost unul cu muzică şi sute de lumini, dar şi cu work shop pentru copiii îndemânatici. Aceasta pentru că, în 22 mai, începând cu ora 19.00, Filiala Baia Mare a Organizaţiei „Cercetaşii României” a iniţiat o acţiune inedită. Este vorba de Festivalul Luminii, acţiune care, care la nivel naţional, a ajuns la a 11-a ediţie, dar în Baia Mare se desfăşoară în premieră. Acţiunea îşi propune să fie o pledoarie pentru simplitate şi pentru bucuria redescoperirii lucrurilor simple care ne pot face viaţa mai frumoasă. Sute de copii, însoţiţi de părinţi au venit pentru a aprinde lumânări, puse în coşuleţe de hârtie – numite gulguţe. O parte din ei au confecţionat gulguţe din hârtie refolosită, în timp ce elevii Şcolii Populare de Artă ”Liviu Borlan” au dat un scurt recital instrumental.
Participanţilor li s-a alăturat şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu care a oferit o diplomă organizatorilor şi a apreciat mesajul acestei acţiuni, spunând că oamenii maturi au multe de învăţat de la copii.

De asemenea, în cadrul acţiunii s-au distribuit materiale promoţionale aferente campaniei de informare şi conştientizare publică din cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Maramureş”. Astfel, participanţii au putut afla informaţii interesante despre colectarea selectivă şi reciclare.

Biroul de presă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Ultimă oră

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.