Succes marcat la Târgul de Turism al României

21 Noiembrie 2017 618

Și de această dată prezența la Târgul de Turism al României - ediția de toamnă, a Județului Maramureș a fost una spectaculoasă.

Principalul punct de atracție, cel mai colorat, interactiv și ritmat, standul Maramureșului atras numeroși vizitatori fascinați de atelierele de meșteșuguri populare oferite de Maria Zapca și Daniel Leș.
Și de această dată prezența la Târgul de Turism al României - ediția de toamnă, a Județului Maramureș a fost una spectaculoasă.

Principalul punct de atracție, cel mai colorat, interactiv și ritmat, standul Maramureșului atras numeroși vizitatori fascinați de atelierele de meșteșuguri populare oferite de Maria Zapca și Daniel Leș.

În timp ce unii rememorau amintiri din copilărie, când alături de bunici țeseau la război, tricotau, torceau sau împleteau, alții au fost cuceriți de întregul proces tehnologic din care rezultă frumoasele costume populare. Sentimente unice au trăit cei preocupați de modelarea lutului, atunci când alături de olarul Daniel Leș au confecționat diverse obiecte din lut.

Momente folclorice de excepție au oferit tinerii artiști ai Ansamblului Folcloric Național Transilvania, care au prezentat dansuri din cele patru regiuni etnofolclorice ale Maramureșului. Vocile superbe ale soliștilor Paul Ananie și Carmen Ștețco au răsunat în întreg spațiul expozițional în acompaniamentul maeștrilor Dumitru Dobrican, Sorin Rad și Teofil Rad. Publicul s-a încins în horă, au jucat și au degustat bucatele tradiționale maramureșene.

În perioada 16-19 noiembrie, standul Județului Maramureș a fost în permanență unul viu. Activitățile desfășurate la stand au stârnit curiozitatea multor vizitatori, astfel încât cea mai mare parte dintre aceștia arătându-se interesați de petrecerea sărbătorilor de iarnă în Maramureș, pentru a fi părtași la întregul ritual al Crăciunului, în mod special noaptea de Ajun. De asemenea, au mai fost interesați de farmecul Mocăniței și traseul acesteia prin zăpadă, dar și de ofertele de Revelion, cele mai căutate locații fiind cele cu specific tradițional.

Interesul turiștilor a fost stârnit, de asemenea, și de premierea celor două destinații europene de excelență, Țara Chioarului și Sighetu Marmației în cadrul concursului Eden. O esențială contribuție au avut-o și unii dintre cei mai importanți promotori ai Maramureșului, academicieni, artiști și reprezentanți ai Guvernului României. Pe parcursul celor patru zile, au vizitat standul Județului și au vorbit despre frumusețile și valorile Maramureșului vicepreședintele Academiei Române, academician Alexandru Surdu, artiștii Daniel Buzdugan, Adrian Sînă, Grigore Leșe, Nicolai Tand și Cristina Cioran, dar și secretarii de stat ai Ministerului Turismului, Bogdan Tomoiagă și Cristina Tărteață, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Dragoș Titea, secretar de stat al Ministerului Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Paula Pârvănescu și președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Bogdan Pușcaș.

Pentru marcarea acestei reușite, pe lângă reprezentanții Consiliului Județean Maramureș și-au adus aportul reprezentanți ai Centrelor Naționale de Informate Turistică, Anca Sava și Andreea Mihali - Borșa, Petru Măran - Sighetu Marmației, Ioana Măran - Oncești, Octavian Bodea și Ionuț Măgurean - Seini și Karin Lachner - Baia Sprie. Estența au reprezentat-o, ca întotdeauna, demonstrațiile meșterilor populari Maria Zapca și Daniel Leș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Ultimă oră

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.