Standul Maramureșului – punct de atracție


Cea de-a treia zi a Târgului de Turism al României, ediția de toamnă, a atras la standul județului Maramureș artiști și reprezentanți ai Guvernului României, care au promovat prin viu grai acest spațiu încărcat de culturalitate, spiritualitate și tradiție, care atrage an de an numeroși turiști.
Cea de-a treia zi a Târgului de Turism al României, ediția de toamnă, a atras la standul județului Maramureș artiști și reprezentanți ai Guvernului României, care au promovat prin viu grai acest spațiu încărcat de culturalitate, spiritualitate și tradiție, care atrage an de an numeroși turiști.

Daniel Buzdugan, iubitor și promotor al Maramureșului, a vizitat cu mare drag standul nostru, unde a admirat costumele populare și a degustat bucatele tradiționale și horinca, rememorând vacanțele petrecute în Maramureșul istoric. Acestuia i s-a alăturat artistul băimărean Adrian Sînă, care a împărtășit fanilor săi amintiri din copilărie. A vorbit despre locurile mirifice din acest colț de rai.

Fii ai Maramureșului care au trecut pragul standului județului Maramureș, pășind într-o lume a copilăriei, o lume colorată și melodioasă, sunt Nicolai Tand și rapsodul Grigore Leșe. Păstrător al tradițiilor maramureșene și iubitor al portului popular, Nicolai a îmbrăcat cu mândrie cojocul fecioresc de pe valea Izei. Chef Nicolai a dezvăluit vizitatorilor standului secretele bucătăriei maramureșene. Cristina Cioran a fost cucerită de meșteșugurile populare. Actrița s-a așezat la războiul de țesut al Mariei Zapca, unde a trăit experiențe inedite. Întregul entuziasm creat, dar și momentele încărcate de folclor susținute de Ansamblul Folcloric Național Transilvania au atras-o în horă pe celebra actriță, alături de mulți alți vizitatori, care au înconjurat standul Ministerului Turismului.

Ne-au onorat cu prezența la stand și cei doi secretari de stat al Ministerului Turismului, Bogdan Tomoiagă și Cristina Tărteață, secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Dragoș Titea, secretar de stat al Ministerului Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Paula Pârvănescu, dar și președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Bogdan Pușcaș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș


Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Publicat în Ultimă oră

Link-uri rapide

Informaţii utile

MaraQuality

Măsuri de management privind creşterea gradului de informare şi conştientizare din Parcul Naţional Munţii Rodnei

Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Reabilitare traseu de drum județean Baia Sprie (DN 18) - Cavnic (DJ 184) - Ocna Șugatag (DJ 109F) - Călinești (DJ185) - Bârsana (DJ185)

Pl@NETour - Crearea unui produs de turism ştiinţific şi infrastructură o reţea de cooperare transfrontalieră în domeniul turismului ştiinţific în Maramureş şi Transcarpathia

Centru Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul SEED

Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" – Baia Mare

Creşterea capacităţii de management şi de răspuns în situaţii de dezastre naturale în regiunea transfrontalieră

site vechi site vechi
© 2018 Consiliul Judeţean Maramureş. All Rights Reserved.
Powered by Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.